Haber Gazetesi olarak #evdekalSamsun diyerek Samsun'u evde kalmaya davet ediyoruz. Bugünden itibaren her gün bir kaç aileye konuk olarak #evdekalSamsun konusunda düşüncelerini, evde kalarak hayatlarında oluşturdukları farklılıkları sayfalarımıza taşımaya çalışacağız. İşte ilk konuğumuz AK Parti ilçe eski başkanı Avukat Hakan Ay. Avukat Hakan Ay'ın evde kalarak kendisi ve ailesi için yarattığı farklılığı kendi kaleminden okuyacağız.

"Ben Hakan Ay, avukatım; eşim Sevinç ise ilkokulda öğretmen ve idarecilik yapıyor. 17 yıldır evliyiz. 3 erkek evladımız var. Hayatımız hep bir koşuşturmayla geçti. Çocukların doğumları, büyümeleri, okulları, bizim işlerimiz, şunu bunu al, şu bu eksik derken hayat akıp geçti.
Derken tüm insanlığın hayatının ortasına düştüğü gibi bizimde hayatımızın tam ortasına Covid-19 virüsü düştü. Önceleri tehlike ta Çin de aman ne olacak derken, virüs tehlikesi önce İran'a sonrasında da Avrupa'ya derken kapımıza kadar dayandı. Devletimiz ve yetkililerinin aldığı tedbir, talimat ve önerilerine ilk günden itibaren harfiyen uymaya çalışıyoruz.
Bu minvalde yaklaşık 4-5 gündür evlerimizde gönüllü mahkûmuz. İşlerimize gidemiyoruz. Bu zorunlu arayı istesek biz vermez/ veremezdik. İlk başlarda dört duvar arasında kalmak itici kötü bir şey gibi geliyor insana ama işin iyi yönleri de yok değil.
Öncelikle aile bağlarımız hep güçlü idi ama hiç bu kadar beraber uzun zamandır vakit geçirmiyor idik. Çocuklarımızın gözlerinin mutlulukla parladığını hissediyorum. Küçük oğlum çok daha fazla bağlandı bana. Bu işler bir gün inşallah bittiğinde nasıl işe başlayacağım bilmiyorum. Bu da işin bir tarafı…


Bununla beraber evde gönüllü mahkum kalmak, uzun zamandır yapmayı isteyip de ihmal ettiğimiz evde yapabileceğimiz işlerimiz tamamlamak, sadece evde yapabileceğimiz aktivite ve hobileri geliştirmek adına büyük fırsat sunuyor önümüze. Kısacası işlere bir es anlamına gelen bu arayı hayata dair müthiş yaşanmışlıklarla doldurmak ve bu aradan en iyi şekilde yararlanmak elimizde.
Üstelik evde kalarak önce kendimize, yakınlarımıza, komşularımızda, dostlarımıza ve nihayetinde milletimiz ve de insanlığa büyük bir katkıda bulunmuş olacağız. Hem de çok basit bir şekilde; EVİMİZDE KALARAK… O ZAMAN, TV DE GÖRDÜĞÜM, KOMŞUSU YAŞLI AMCAYA SESLENEN ABLA GİBİ SESLİ SÖYLÜYORUM; EVDE HAYAT VAR, EVİMİZDEN ÇIKMAYALIM."