Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak ile bir telefon görüşmesi yaptım.
Samsun'da durum ne vaka oranlarımız, bulaş oranları nasıl İl Pandemi Kurulu nasıl çalışıyor gibi konular üzerine sohbet ettik.
En son yazacağımı ilk önce yazayım.
Sayın Vali dedi ki' Şu anda Samsun genel itibarıyla kurallara uyuyor uç örnekler yaşamıyoruz kurul olarak her türlü önlemi alıyoruz. Buna rağmen sıkıntı olursa ve vatandaşımız izolasyon konusunda havaların sıcaklıklarını da bahane ederek sokağa çıkmaya başlarsa, devletimizin de zaman zaman açıkladığı ve son seçenek olarak üzerinde durduğu, bizim de son seçeneğimiz olan sokağa çıkma yasağını çok gerekirse devreye sokarız' dedi.
Sayın Vali'nin gururla söylediği bir diğer konu ise Samsun'da sağlık alanında bugüne kadar yapılan yatırımların meyvelerini bu zor günlerde aldıklarını, başta sağlık alanında çalışanların ve emniyet güçlerinin asla maske sıkıntısı yaşamadığını altını çizerek söyledi.
Vatandaşların da maske sıkıntısı yaşamaması için tüm önlemleri aldıklarını belirten Vali Kaymak bazı tekstil firmaları ile maske üretimi konusunda anlaştıklarını meslek liselerinin ve belediyelerin de bu konuda üretim yapmalarının da sevindirici olduğunu söyledi.
Sayın Vali'den edindiğim bilgi şu. Eğer samsun şu ana kadar yaptığı uygulamayı tavizsiz devam ederse sıkıntısız bu süreci el birliği ile aşarız.

Bu virüsün henüz net bir ilacı da yok aşısı da ama bunu aşmanın yolu da belli. Sosyal mesafe, izolasyon ve temastan uzak durmak.
Sokaklarda artık ilk günlerdeki gibi bana bir şey olmaz dercesine mantıksızca virüse meydan okurcasına dolaşanlar artık yok denecek kadar azaldı.
Ancak havalarda ısınmaya başladı. Sırtım güneş alsın diye sokağa caddeye ve park ve bahçelere çıkma başlarsa o zaman bu sıkıntı daha da artar. 2 hafta dişimizi sıkarsak pik yapacak gibi duruyor ve mayıs ayı ortalarında artık eski huzurlu günlerimize döneriz.

Türkiye bunu başaracaktır.
Samsun da bunu başaracak.
Birbirimize sevdiğimizi göstermek için mutlaka sarılmamız birbirimizi öpmemiz gerekmiyor.
Unutmayın…
YANIMIZDA TAŞIDIKLARIMIZ DEĞİL KALBİMİZDE TAŞIDIKLARIMIZ DAHA DEĞERLİDİR. KALBİMİZDE TAŞIDIKLARIMIZA DA SIMSIKI SARILACAK GÜNLERE KAVUŞMAMIZ İÇİN DEVLETİMİZİN KOYDUĞU KURALLARA SIMSIKI SARILALIM…