Samsunspor ligin sonları yaklaştıkça hem oynadığı futbol ile hem aldığı sonuçlar ile hem de muhteşem taraftarı ile rakiplerine bu ligde misafir olduğunu süper lig için gün saydığını kabul ettirmeyi başardı.

Sakaryaspor maçını 9 kişi ile tamamlayan Samsunpor bu kez ligin güçlü takımlarından Pendikspor ile sahasında oynadığı maçın 85 dakikasını 10 kişi oynadı.

Allah için kırmızı kart doğru mu doğru. Alim gibi bir büyük tecrübe böylesi basit hata tabi ki yapmamalı.

Ama Samsunpor öyle dominant futbol oynuyor ki sahada kaç kişi olduğunun da artık bir önemi yok. 85 dakika 10 kişi oynadı ama rakipten daha çok koştu daha çok pozisyona girdi daha çok gol attı daha çok gol kaçırdı.

Hele bir de 30 bin civarında şampiyonlkuk havasına girmiş taraftar da 90 dakika bıkmadan usanmadan ve de hiç susmadan takımını destekleyin ce ortaya futbol değil bir resital çıktı.

Samsunspor Mücahit ve Ali ile rakibin en etkili yeri olan kanat ataklarına ve kanat ortalarına izin vermeyince Pendikspor Samsunpor üzerine uzun toplarla ve ortadan gelmeye başladı.

Orta sahayı Osman ve Yusuf Emre ile ele geçiren Samsunpor uzun toplarda da hava hakimiyetini ele alınca Pendikspor çaresiz kaldı.

Tanke son haftalardaki muhteşem çıkışına devam etti.

Yunus Emre bu maç diğer maçlara oranla çok daha iyi oynarken yerinde hamlelerle bir çok pozisyonu başlamadan önledi.

Takım muhteşemdi taraftar muhteşemdi ama bana göre haftalardır muhteşem olan bir şey daha var o da teknik direktör Hüseyin Eroğlu.

Rakipleri o kadar iyi analiz edip maça hazırlıyor ki her maç farklı bir kadro ama her maç takım aynı formda.

Bu kadar kaliteli oyuncu grubunun tamamını aynı amaca motive edip hazır tutmak kolay değil.

Ama Hüseyin hoca forma adaleti ile bunu başardı.

Herkes hocasına güveniyor.

Takım gol atıyor yedek kulübesi sahadakilerden daha çok seviniyor.

Hakem bir hata yapıyor kulübe aynı anda reaksiyon veriyor.

Hakem demişken bu maçın hakemi de son haftalardaki bir çok hakem gibi Samsunspor'u faullerde ve göstermediği kartlarla ince ince doğradı ama gücü yetmedi.

Samsunspor sadece Pendiksor'u değil hakemi de yendi.