Samsun'un İlkadım Belediyesi'nde Denetim Raporu'nun ardından değerlendirmelerde bulunan Meclis Üyeleri, akçeli işlerde belediyeden kökü kokuların geldiğini ifade etti. Meclis üyeleri, ihale ile belediyeye alınan mallarla, doğrudan temin yöntemiyle alınan ürünler arasında fahiş fiyat farkları olduğunu söyledi.

FİYATLAR FAHİŞ, ALIMLAR TABELA FİRMALARINDAN
Meclis üyeleri, doğrudan temin yöntemiyle mal alınan bazı firmaların tabela firmaları olduğunu, mal temini yapılmadan kısa süre önce açıldığını, mal teslimi yapıldıktan sonra da kapatıldığı belirterek, "Aynı kişi ihaleye girmiş ve İlkadım Belediyesi'ne mal satmış. kısa bir süre sonra aynı kişiden doğrudan temin yöntemiyle mal alınmış. İhale ile verdiği mallarla, doğdrudan teminle sattığı malların fiyatları arasında yüzde 100-200 fiyat farkı var. Üstelik doğrudan teminle mal alındıktan sonra hemen kapatılmış firmalar var. Tüm bunlar İlkadım Belediyesi'nden kökü kokular geldiğinin birer göstergesi" dedi.

BELEDİYE BÖYLEYSE ŞİRKETLERİ
HAYAL BİLE EDEMİYORUZ
Meclis üyeleri, belediyedeki akçeli işlerin durumundan sonra belediye şirketlerinde olup bitenleri hayal bile edemediklerini ifade etti. Meclis üyeleri, "Belediye şirketleri yasa gereğince denetim komisyonunca incelenemiyor, denetlenemiyor. Belediyeye yapılan alımlardaki durumu gördükten sonra; denetim komisyonunun inceleyemediği belediye şirketlerinde olabilecekleri hayal bile edemiyoruz. Normal şartlarda belediye denetim raporlarında yer almadığı için Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın şirketlerin durumuyla ilgili bilgi vermesi, ekonomisiyle ilgili meclis üyelerini aydınlatması gerekirken bu bile yapılmadı" diye konuştular.