AK Parti'de bir yandan ilçe kongreleri yapılmaya devam ederken diğer yandan da il başkanlığı için isimler konuşulmaya başlandı?

Öncelikle mevcut başkan Ersan Aksu ile yola devam edilecek mi?

Yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde kaybedilen yüksek orandaki oy ile kaybedilen Atakum ve İlkadım seçimlerinin faturası seçimlerden kısa süre önce göreve gelen Ersan Aksu'ya kesilir mi bu belirsizlik sürüyor?

Bu arada Atatürk'e ve Cumhur ittifakı ortağı MHP'ye hakaret ettiği gerekçesiyle Hasan Uzunlar'ın Ersan Aksu tarafından partiden ihracın önünü açması kendi sonunu hazırlar mı bu bilinmez?

Ama ben yine de altını çizerek söylüyorum yönetimini değiştirmek şartıyla en güçlü isim Ersan Aksu?

İl başkanlığı için akla gelen diğer isimler ise geçtiğimiz dönem Atakum Belediye Başkanlığı yapan ancak son seçimlerde aday yapılmayan İshak Taşçı?

İlkadım'da seçimlere kaybeden Erdoğan Tok her şeye rağmen güçlü bir isim?

Hakan Karaduman döneminde partinin ikinci ismi olan ve Ersan Aksu'nun il başkanı olduğu dönemde ismi il başkanlığı için gündeme gelen Erkan Malkoç ismi gündemde?

İlk akla gelen isimler bunlar ama bu denklemi neler değiştirir derseniz o da basit?

Bu sene göreve gelecek olan il başkanı ve yönetimi muhtemelen 2023 seçimlerine partiyi taşıyacak. Mevcut milletvekillerinden 3 dönemi tamamlanacak isimler var. Çok sayıda milletvekili olmak için pusuda bekleyenler var?

Bu denklemde yeni il başkanını kimin için önemli onu da göreceğiz?

Kesin olan bir şey var tüm milletvekilleri aynı ismi desteklemiyor ve milletvekillerinin desteklediği sürpriz bir isim ile Ersan Aksu arasında geçecek?

Favori mi kim o kesin?

Ersan Aksu?

Ancak?