Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu, iki günlük Samsun programına Vezirköprü'den başladı. Genel Başkan Davutoğlu, Havza Opet'te 11.30'da partililer ve vatandaşlar tarafından coşkulu şekilde karşılandı. Davutoğlu, cuma namazını Vezirköprü-Köprülü Mehmet Cami'nde kıldıktan sonra Gelecek Partisi Vezirköprü İlçe Teşkilatı'nın açılışına katıldı.

ÇETE VE PARALEL YAPI

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, kendilerine "Neden yeni bir parti kurdunuz? Başbakanlık yaptığınız partiden neden ayrıldınız?" sorularının yöneltildiğini aktardı. "Onlar bizi ayırdılar, ama şimdi size neden yeni parti kurduğumuzu anlatayım" diyen Davutoğlu, "Gelecekte hiçbir çete örgütünün, paralel yapının devleti ele geçirmemesi, milletin parasına göz dikmemesi için bu partiyi kurduk" ifadesini kullandı.
Vezirköprü'nün tüm sıkıntılarını bildiklerini dile getiren Davutoğlu, "Bütün problemleri çözmek için bu teşkilatı açıyoruz. Kim herhangi bir haksızlıkla karşılaşırsa buraya gelecek ve teşkilatımız onun sözcüsü olacak. Burası menfaat gözetenlerin yeri değil, burası milletin derdiyle dertlenenlerin yeridir." diye konuştu.

ESNAFIN YÜZÜNE BAKABİLİYORLAR MI
İlçe başkanlığının açılışının ardından esnaf ziyaretinde bulunan Davutoğlu, bir çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti. Davutoğlu, esnafların pandemi sürecinden etkilendiğini belirterek, "Pandemi sürecinde esnaf kendi haline bırakıldı sahip çıkılmadı. Binlerce esnafımız kepenk kapatmak zorunda kaldı. Komik desteklerle esnafa yardım ediyoruz şeklinde açıklamalar yaptılar. AK Partililer, esnafların yüzüne bakabiliyorlar mı? Bakamazlar. Biz sorunları biliyoruz, çözüm önerileri de bizde. Ekibimize güveniyoruz. Vatandaş sandık istiyor seçim istiyor, sandığı getirin "dedi.
Davutoğlu, akşam saatlerinde Terme teşkilatını ziyaret etti, pazaryerinde vatandaşları dinledi. Davutoğlu, programını 20.00'de teşkilat yemeği ve Karadeniz Rumeli Federasyonu ziyareti ile noktaladı.

DAVUTOĞLU BUGÜN DE SAMSUN'DA
Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, yarın ise sabah Anemon Hotel'de basın toplantısının ardından İl ve İlkadım İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Davutoğlu, öğle namazını Büyük Cami'nde kıldıktan sonra İlkadım Saathane Meydanı'nda esnaf ziyareti yapacak. Genel Başkan ardından Gelecek Partisi İl Başkanı Mustafa Yeşilyurt'un tek aday olduğu Atakum Belediyesi Kültür Merkezi'nde 14.00'te başlayacak olan kongreye katılacak. 'Temiz siyaset' çağrısını da yinelemesi beklenen Davutoğlu, Türkiye'ye Samsun'dan önemli mesajlar verecek. Davutoğlu, 16.00'da ise Gelecek Partisi Atakum İlçe Başkanlığı'nı ziyaret edecek. Davutoğlu'nun bu akşam saatlerinde kentten ayrılması bekleniyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, iki gününü Samsun'a ayırdı. Genel Başkan Davutoğlu, kente girişte coşkulu şekilde karşılandı. resimaltı6-7-8: Davutoğlu, Vezirköprü ilçesinde partisinin teşkilat binası açılışına katıldı, vatandaşlarla buluştu, esnafların sorunlarını dinledi. Davutoğlu yarında programına İlkadım ve Atakum ilçelerindeki temasları ile devam edecek.