Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Yalova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği (BKÜB) dönem toplantısına katıldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, bölge üniversitelerinin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve topluma hizmet süreçlerinde iş birliği yapmalarını hedefleyen Batı Karadeniz Üniversiteler Birliğinin (BKÜB) Yalova Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen dönem toplantısına katıldı. BKÜB üyesi üniversite rektörlerinin katılımıyla Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri değerlendirilerek bölgesel kalkınmaya yönelik iş ve güç birliği içerisinde yapılabilecek ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Amasra sokakları Ruslarla doldu Amasra sokakları Ruslarla doldu

Yalova Üniversitesi Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Batı Karadeniz Bölgesindeki yükseköğretim kurumları arasındaki akademik hareketlilik, eğitim ve kariyer fuarları, bölge gelişimine değer katacak bilimsel, sosyo-kültürel çalışmalar ile Ar-Ge faaliyetleri hakkında bilgiler verilerek stratejiler ve hedefler de değerlendirildi. Ayrıca BKÜB üyesi 17 üniversite son zamanlarda uluslararası öğrencilere yönelik yapılan açıklamalarla ilgili ortak bir bildiri yayımladı.

Bölge üniversiteleri arasındaki iş birliği süreçleri ve tecrübe paylaşımının önemine dikkat çeken Rektör Uzun, “Üniversite olarak Bartın ilinden başlayarak bölgemizin ekonomik, bilimsel ve sosyal alanda gelişimine katkı sunacak projeler hayata geçiriyoruz. İç ve dış paydaşlarımızla görüş alışverişinde bulunarak bölgesel kalkınma hedeflerimize yönelik adımlar atıyoruz. Bu noktada Yalova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği dönem toplantısında değerli rektörlerimizle bir araya gelerek yapabileceklerimizi ele aldık, hedeflerimiz doğrultusunda görüş alışverişinde bulunarak önemli kazanımlar elde ettik. Bu düşüncelerle yakın ilgileri ve misafirperverlikleri için kıymetli rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet Bahçekapılı’ya teşekkür ediyorum. Ayrıca daha iyiye ulaşma konusundaki destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıya BARÜ Rektörü Uzun ile birlikte Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Çankırı Karatekin Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer de katıldı.

Kaynak: iha