Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Samsun'da şehir hastanesi uygulaması için arazi devrinin gerçekleşmesinin ardından açıklamada bulundu. Çakmak, şehir hastanesi uygulamasının bazı kesimlere rant sağlayacağını öne sürüp, hastane için belirlenen yerin de uzak bir bölge olduğunu söyledi.

Samsun Tabip Odası Başkanı Erkan: 'Şehir hastaneleri öncelikli değil'

YERİ ÇOK UZAK

Yapılan olumlu çalışmalara karşı çıkmadıklarını belirten Çakmak, "Sayın Bakanın şehrimizin sağlık ortamı için tüm iyi niyetiyle çalıştığını da görüyoruz. Fakat şehir hastaneleri konusunda eleştirilerimiz var. Yapılan hizmeti değil, işleyişi eleştiriyoruz. Samsun'da hastaneye ihtiyaç var. Ama buradaki hizmetin yeri çok uzak bir bölge. Kızılay binasının üst tarafında. Açılan hastane için devlet hastaneyi yapacak firmaya her ay kira verecek. Ben yapılan hastaneleri gördüm, inanılmaz kaliteli bir malzeme kullanılmış, hizmet süper. Bir şehir hastenesi için devlet her ay 9 milyon TL kira ödüyor. Burada daha büyük bir hastaneden bahsediliyor. Temizliğini, çamaşırhanesini hep birilerine veriyor. Bu şekilde de o birilerine rant sağlanıyor" diye konuştu.

Samsun'a olumlu katkıları olacak

DEVLET KENDİ YAPSIN

Harcanacak paraların yüksek olduğunu belirten Çakmak, "Buraya 2012'de Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni yapmışsın, Gazi'de yenileme çalışmaları yapmışsın, diğer hastanelerde de paralar harcanıyor. Şehir hastanesini yapınca bütün hastaneler oraya taşınacak. Millet aynı yere gidecek, orada bir kümelenme olacak. Bu da hizmet anlamında sıkıntı doğuracak. Bu kadar büyük hizmeti bir hastaneye bırakıp diğer hastaneleri atıl duruma getirmek, kafalarda soru işareti bırakıyor. Yoksa içeriği Mersin'de gördüğüm kadarıyla gayet iyi. Ama ödenecek kiralar gerçekten çok yüksek. Biz bu kadar zengin bir ülke miyiz? O araziye devlet kendi yapsın hastanesini, kimseye kira vermesin. Bu millet en iyi hizmeti hak ediyor, fakat biz işin bu kısmını düşünüyoruz. Bu kabul edilebilir bir durum değil" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU