Beslenmek, özellikle dengeli ve düzenli beslenmek sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için gerekli. Bunun yanı sıra sebzeler içerisindeki vitamin, mineral, lif ve antioksidanlarla birçok hastalığın önlenmesinde büyük önem taşıyor. Ayrıca vücut sistemlerinin dengelenmesine de katkı sağlıyor sebze tüketmek. İşte sebzelerden elde ettiğimiz belirli başlı avantajlar ise şu şekilde özetlenebilir;
Havuç - Göz sağlığına iyi geliyor. A vitamini var, Cilt güzelleştirici etkiye sahip, bağışıklığı güçlendiriyor.
Ispanak - Kansızlığa iyi geliyor, demir içerikli. Göz sağlığına ve kemik güçlendirmesine de faydalı. K vitamini içeriyor.
Brokoli - Kanser önceleyici olarak öne çıkan bir sebze. Bağışıklık sistemini destekliyor ve bağırsak sağlığına da oldukça faydalı.
Domates - kalp sağlığına iyi geliyor aynı zamanda vücut için önemli bir anti oksidan. Cilt gençleştirmesine de faydalı olduğu söylenir.
Sarımsak - doğal antibiyotik ve tansiyon düşürücü. Bağışıklık destekleyici.
Soğan - enfeksiyon önleyici, kanı temizleyici, kolesterol düzenleyici vs.
Salatalık - vücudu su ile dengeler, cilt nemini destekler.
Marul- sakinleştirici etkiye sahip , düşük kalorili, sindirime yardımcı olan bir sebze
Biber - kırmızı veya yeşil biber C vitamini deposu, bağışıklığı önemli ölçüde artırıyor ve enerji verebiliyor.
Fasulye- Yeşil fasülye lifli yapısıyla sindirime iyi gelebilen bir yapıya sahip. Tok tutmasıyla da yine ön plana çıkıyor.
İşte belirli başlı, her gün yediğimiz sebzelerin bizlere sağladığı katkılar özetle bu şekilde verilebilir...



