Şemdinli katliamında şehit olan asker ve sivillerimize Fatiha ile başlıyoruz yazmaya ve okumaya.

İslam coğrafyasının her yeri kan denizi. Her yer Kerbela.

Müslümanlar, Batının silahlarıyla acımasızca birbirlerini öldürmeye devam ediyorlar.

Tıpkı Kerbela'daki gibi.

Müslümanların tek kutsalı, maddi ve nefsi çıkarları olmuştur.

Çıkarlarını putlaştıran Müslümanların gırtlağından aşağı Kur'an-ı Kerim geçmiyor.

Efendimiz(sav)), 'Hasan ve Hüseyin'i seven beni sevmiş, onlara kin tutan da bana kin tutmuş olur' buyurmuş olsa bile Kerbela'da dinlenmemiş, bugün de yeterince dinlenmemektedir.

Nice Hasanlar ve Hüseyinler gönderiyoruz.

Yezid putlaştırdığı çıkarı adına, valisine 'Yazım sana gelince Ali oğlu Hüseyin ile Zübeyir oğlu Abdullah'ı buldur, onların bana beyatını al! Kaçınırlarsa boyunlarını vur. Başlarını bana gönder. Halktan kaçınanlara da aynı hükmü yerine getir. ' yazısını gönderiyor.

Çok uzaklara gitmeye gerek var mıdır?

Yakınımıza ve çevremize bakalım. Onlarca yezid vardır.

Milletimizin silahlarını milletimize çeviren, karşı çıkanları ise öldürenlerin, kadın, yaşlı, çocuk ve masum demeden katliam yapanların, ' gece basacaksın, şafakta asacaksın' diyenlerin 'Yezid'den farkları nedir?

Görünürde din, esasta ise çıkar amaçlı bu cinayetlerin faili Yezidleri içimizde, yanı başımızda, arkamızda ve önümüzde bizzat besledik.

Müslümanlar bunları bazen en kutsal kabul ettikleri alın teri ve göz nuru emekleriyle besledi. Yani zekat ve fıtralarıyla büyüttüler, okuttular. Ne ilginç bir iş, değil mi?

Hz. Hüseyin(ra)'i öldürmeye gelen ordu, O'nun arkasında saf tutarak namaz kılıyor. Bir başka ifade ile Hz. Hüseyin(ra), katillerine namazda imamlık yapıyor.

Katiller ordusu Haricilerin 21. Yüzyıl versiyonu Talibanlar da aynı şekilde yapmıyorlar mı? Ve FETÖ mensuplarından öldürdüğü vatandaşı için, 'şehit ettim' diyerek susuzluğunu gidermek için de çömelerek Sünnete uygun su içmesinin başka bir anlamı var mıdır? Yezid'in öldürttüğü Müslümanların ölüsünü atlarına çiğnettirmesi ile Abbasiler iktidarı ele geçirdikten sonra Emevilerin ölülerini mezarlarından çıkartıp ortalara dağıtması arasında ne fark vardır?

Menfur emellerini başkalarının adına gerçekleştirmek isteyen ve sivil itaatsizliği cami avlularında organize etmeye çalışan PKK, DAEŞ vb. gibilerin cinayetlerinin başka anlamı var mıdır?

Evet, adı barış olan dinin müntesiplerinin yaşadığı coğrafyanın her yeri Kerbela. Toprağı yerden alıp koklamanıza gerek yok. Yürürken ve soluklaşırken her yerden kan kokusu geliyor.

Dinimizin adına yaraşır ve yakışır bir hayat özlemiyle selam ve sevgiler…