Dün, ' İltimas yok mu? ' başlığı ile yazdığım yazı inanılmaz ilgi gördü. Mailler, telefonlar, tebrikler… Bizden de, bizi takip edip takdirlerini bildiren bütün okuyucularımıza, ilgi gösteren halkımıza en kalbi teşekkürler…

Biz, gazetecilik görevimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Halkımızı doğru bilgilendireceğiz

Mustafa Demir beyin ' İltimas olmayacak ' dediği Büyükşehir Belediyesi'nde son günlerde gerçekten çok ilginç olaylar oluyor. Korumanın jet hızıyla nasıl Genel Müdür olduğunu dün yazmıştım. İşte o torpilli Genel Müdürün eşinin yönettiği basın bürosunda son iki –üç gün içindeki gelişmeler son derece ilginç ve üzücü.

Hikaye şöyle başlıyor;

Büyükşehir Belediyesi'nin Basın Bürosunda 4 kişi çalışıyor. Kocaeli'den gelen Genel Sekreter basın bürosu elemanlarından Elif Kurt'u ve İbrahim Tutkaç'ı makamına çağırıp, ''Size artık ihtiyacımız kalmadı, ayrılın''diyor. Sözün muhatapları büyük şaşkınlık içinde kısa süreli bir şok yaşıyorlar.

Burası bakkal dükkanı değil ki, belediye. Resmi bir kurum. Böyle bir işten çıkartma şekli olabilir mi?

Elif Kurt'un kayınpederi Mustafa beyi iyi tanıyan, iki dönem de AK Parti'den İl Genel Meclis Üyeliği yapan, ticaretle uğraşan saygın bir isim. Haliyle, Mustafa beyin makamına çıkar ve bu işin sebebini sorar. ' Bir yanlışlık olmuştur ' cevabından sonra, Elif Kurt işinden olmaz ve yerinde kalır. İbrahim Tutkaç da emekliliğine sadece 1 yıl kaldığı için, yalvarır yakarır, işi şimdilik askıya alınır.

Olay burada bitmez.

Önceki gün Basın Bürosunun diğer iki elemanı, Volkan Kanbolat (Eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın Basın Danışmanı) ve Eray Bal'ın (Basın Bürosunun İdari Sorumlusu) iş akitleri sürpriz şekilde tek taraflı olarak gerekçe gösterilmeden feshedilir ve işten çıkartılır. Tebligat yapılır, adamlar büyük bir şok yaşarlar. Onlar artık işsiz ve sokakta.

Belli ki, ilk operasyon basın bürosundan başlamış. Mustafa Bey seçim öncesinde hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağını, kimseyi işten çıkartmayacağını açıklamamış mıydı? Görev yerini değiştirebilirsiniz ama adamı gerekçesiz sokağa atmak, çoluk çocuğunu ekmeksiz bırakmak ne demek?

Şimdi dikkatinizi çekeceğim nokta şurası; bağlantılarını siz kurun.

Basın Bürosunu kim yönetiyor? Korumalıktan Genel Müdürlüğe terfi eden şahsın eşi Melike Aktel Karaçor. Peki, bu basın bürosunda çalışanlar nereye bağlı? Anakent Turizm Ticaret Şirketine. Bu şirketin şu andaki fiili Genel Müdürü kim? Korumalıktan Genel Müdürlüğe terfi eden arkadaş.

Hadi kolay gelsin… E, çözdünüz mü işin şifresini?

Hani biz, haktan hukuktan ayrılmayan, iltimastan uzak, örnek bir belediye olacaktık?

Üzülüyoruz başkan, üzülüyoruz. Samsun'a yazık oluyor…

ÖNEMLİ NOT: Su zammında Yürütmeyi Durdurma Davasında Samsun 2. İdare Mahkemesi ara kararını verdi ve davalıdan (SASKİ'den) 30 gün içinde savunmasını istedi. Bu, çok önemli bir gelişme.