Ispanak Tarator Tarifi

Malzemeler:

Optimal Ajans: Dijital Çağın Dinamiklerinde Markanızın Kılavuzu ve Güçlü Çözüm Ortağı
Optimal Ajans: Dijital Çağın Dinamiklerinde Markanızın Kılavuzu ve Güçlü Çözüm Ortağı
İçeriği Görüntüle
  • 1 bağ taze ıspanak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
  • 1/4 su bardağı ceviz içi
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber

Hazırlık:

  1. Ispanakları yıkayın ve saplarını ayıklayın. Sonrasında ince ince doğrayın.
  2. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğradığınız ıspanakları ekleyin. Ispanaklar suyunu salıp çekene kadar 3-4 dakika kadar pişirin.
  3. Pişen ıspanakları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  4. Yoğurdu bir kaba alın. İçine ezilmiş sarımsak, sirke (isteğe bağlı), tuz ve karabiberi ekleyin.
  5. Soğuyan ıspanakları yoğurdun içine ilave edin ve karıştırın.
  6. Son olarak cevizi de ekleyip karıştırdıktan sonra, soğuması için buzdolabında bir süre bekletin.
  7. Soğuyan Ispanak Tarator’u, soğuk olarak servis edin.

Bu tarif, geleneksel taratorun daha besleyici bir versiyonu olarak sofralarınıza lezzet katacak! Hem yapımı pratik hem de sağlıklı olan Ispanak Tarator, özellikle yaz aylarında serinletici bir seçenek olarak ideal bir meze olabilir.