Bafra Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali (Kapıkayafest) adından söz ettirmeye devam ediyor. Yalnızca Türkiye değil, yurdışından da pek çok katılımcının yer aldığı festivale övgüler bitmiyor. Özellikle yabancı katılımcılar sosyal medya hesaplarında o anlara ait paylaşımını sürdürüyor.

YABANCILAR PAYLAŞIYOR

25-29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivale dünyaca ünlü profesyonel akrobatik yamaç paraşütü pilotları da katılmıştı. Festivale İtalya'dan katılan Acro Pilotu Nico Calliarı,sosyal medya hesaplarında Kapıkayafest ile ilgili paylaşımlarına devam ederken, Azerbaycan'ın en çok takip edilen haber sitelerinden biri olan Bakipost festivale yoğun ilgi gösterdi.

SOSYAL MEDYA İLGİSİ YOĞUN

II. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali ile ilgili olarak kişisel hesaplar güncelliğini korurken, festivalle ilgili açılan sosyal medya hesaplarına olan ilgi her geçen gün artıyor. Öte yandan festivalle ilgili profesyonel bir ekip tarafından yürütülen değerlendirme verileri, Bafra Belediyesi'ndeki ilgili birimlere teslim ediliyor. Buna göre 2017 Kapıkayafest sosyal medya hesapları takip sayısı 2018'de yüzde 250 arttı. Kapıkayafest 2018'de sosyal medya hesaplarında 151 bin 500 kişiye erişim sağlandı. Yüzlerce haber ve magazin sitesi paylaşımlarında Kapıkayafest'e yer verdi. Başta bölge olmak üzere ulusal yazılı basında çok sayıda haberi yayınlandı. TRT başta olmak üzere birçok TV kanalı haber bültenlerinde Kapıkayafest'e yer verdi.