Patlıcan yaz gelince tezgâhın yıldızı olur. Fırında usul usul pişen karnıyarık ise sofranın yıldızıdır. Ama öyle gelişi güzel yapılmaz. Yağlı kâğıt serilir, fırın 200 dereceye ayarlanır, patlıcanlar alacalı soyulur. İşin püf noktası burada başlar.

karnıyarık

Sarımsak ve kimyonla lezzet şov yapar

Sade tuzla olmaz. İki diş sarımsak koyulmazsa o karnıyarık eksik kalır. Kimyon eklendi mi olay biter. Nefisyemektarifleri.com’da 150 bin kişinin favorisine girmiş tarifte tam da bu yapılmış.

Yağlı ama değil gibi

Kızartma değil fırın. Patlıcanın üstüne fırçayla yağ sürülmüş. Azıcık zeytinyağı yetmiş. İç harçta da bol soğan, sarımsak, domates, biber. Baharatlar kıymaya ruh katmış.

Fırına gitmeden önce son dokunuşlar

Hazırlanan kıymalı harç patlıcanların arasına yerleştirilmiş. Üstüne bir dilim domates, bir dilim biber. Sosu da salçayla suyu karıştırıp dökmüşler. En son fırına ver, yumuşacık patlıcanın içi lokum gibi pişsin.

Fehmi Yıldız'ın Hayat Hikayesi Kitap ve BelgeselleÖlümsüzleşti: “Sadece Dürüst Desinler Yeter”
Fehmi Yıldız'ın Hayat Hikayesi Kitap ve BelgeselleÖlümsüzleşti: “Sadece Dürüst Desinler Yeter”
İçeriği Görüntüle

Glütensiz, pratik, şahane

Glütensiz beslenenler için de güzel haber. Karnıyarıkta un yok, ekmek yok. Sadece sebze, kıyma ve baharat. Yaz geldi mi sofrada illa ki yer açılır ona.