Üniversite Öğrencilerine Müjde: Yeni Maddi Destek Paketleri Geliyor! Üniversite Öğrencilerine Müjde: Yeni Maddi Destek Paketleri Geliyor!

Samsun’un Kavak Kaymakamı Erdem Karanfil, “Karayolu Trafik Güvenliği ve Karayolu Trafik Haftası” kapsamında yapılan etkinlikte sürücülere trafik kurallarına uymanın önemini anlattı.

Trafik Haftası’nın önemini vurgulamak ve toplumun trafik kurallarına uyumunu artırmak, trafikteki güvenliği sağlamak amacıyla Kavak Adnan Menderes Caddesi üzerinde yapılan uygulamaya katılan Kaymakam Karanfil, trafik polisleri ile birlikte sürücülere uyarıcı bilgiler verdi.

Etkinlikte yaptığı konuşmasında bu gibi günler ve haftaların çok önemli olduğunu söyleyen Kaymakam Karanfil, ”Bakanlığımız her yıl Karayolları Trafik Haftası münasebetiyle bir takım etkinlikler düzenleyerek bu konuda farkındalık oluşturup, toplumumuzda bu konuyla alakalı bilinç geliştirmesini sağlıyor. Buğun de ilçemizde yaptığımız bu etkinlik ile sürücülerimizin trafik bilincini geliştirmek, onlara bir takım trafik kurallarıyla ilgili kuralları hatırlatma adına çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Konuşmasında Kavaklı miniklere bir çağrıda bulunan Kaymakam Erdem Karanfil, “Yavrularımız aslında bizim fahri müfettişliğimizi en güzel şekilde yapıyorlar. Bir anne ve baba için en güzel uyarı arabaya bindiklerinde çocuklarının yaptığı uyarıdır. Bu nedenle yavrularımız arabaya bindiklerinde anne ve babalarını emniyet kemeri takmaları, hız yapmamaları ve kurallara uymaları konusunda uyarsınlar. Çünkü onların uyarısı bizlerin daha hassas olmasını sağlıyor” diye konuştu.

Kaynak: iha