Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamuoyunun görüşüne açılan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredat programı kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Karapınar’da "Gıda Güvenliği, Gıda Sektöründe Taklit ve Tağşişler" semineri Karapınar’da "Gıda Güvenliği, Gıda Sektöründe Taklit ve Tağşişler" semineri

İlk olarak Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen toplantıda Konya İl Müdürü Murat Yiğit; Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerine yönelik müfredatla ilgili bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Daha sonra okul müdürlerini bilgilendirmek amacıyla 31 ilçedeki milli eğitim müdürlükleri tarafından toplantılar düzenlendi. Karatay, Selçuklu, Meram ve Çumra’daki toplantılara katılan İl Müdürü Murat Yiğit, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki yönden güçlü insan olarak yetiştirilmesini amaçlayan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek müfredat programının içeriği hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İl Müdürü Murat Yiğit, dünyada ve ülkemizde yaşanan değişim ve dönüşümlerin çocuk ve gençleri günümüzün gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatma ihtiyacını ortaya çıkardığını, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yenilikçi politika ve uygulamalarla hazırlanan müfredatla bu ihtiyacın giderileceğini belirtti. Sadeleştirilmiş içeriği ile Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğrencilerin ilgili konuyu derinlemesine öğrenme imkan sağlayan becerikli odaklı, bütüncül bir eğitim yaklaşımı olduğunu söyleyen Murat Yiğit, Türkiye Yüzyılında geleceğin Türkiye’sini inşa etmek için bilge nesiller yetiştirmeyi hedefleyen müfredatla milli bilince sahip iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş insanların yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Kaynak: iha