2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) sabah saatlerinde tüm yurtta başladı. Adaylara 165 dakika süre tanınan sınavda, Antalya Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde heyecan doruktaydı. Sınav öncesinde bazı öğrenciler son anda koşarak binaya ulaşmaya çalışırken, güvenlik önlemleri kapsamında takı ve aksesuarlar nedeniyle engeller yaşandı. Kulağındaki takıyı çıkaramayan bir genç kız, velilerin yardımlarına rağmen bu sorunu aşamayınca sınav kapıları kapanmadan içeri alınmadı ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.
Antalya’da Sınav Heyecanı ve Son Dakika Koşuşturması
Sabahın erken saatlerinde kampüse gelen adaylar, detaylı güvenlik kontrollerinden geçerek salonlara yönlendirildi. Bazıları sınav saatine dakikalar kala bina kapısına ulaşmak için adeta yarıştı. Veliler ise dışarıda heyecanlı bekleyişlerini sürdürdü. Yanlarında katlanır sandalye ve termosla kampüsün yeşil alanlarında oturan ebeveynlerin sakin sohbetleri ve stres atmak için örgü ören bir annenin görüntüsü sınav ortamına ayrı bir renk kattı. Trafikte görev yapan bir polis memurunun kızına sıkıca sarılıp dua ederek yolcu etmesi ise duygu dolu anlara sahne oldu.
Kulağındaki Takı Genç Kızın Sınav Hayallerini Engelledi
Eğitim Fakültesi önünde yaşanan olay ise sınavın en konuşulan anlarından biri oldu. Son dakikada sınav salonuna girmeye çalışan adaylar, takılar nedeniyle güvenlik noktalarında zorluk yaşadı. Kulağındaki takıyı çıkaramayan genç kız, diğer aksesuarlarını çıkarmasına rağmen bu engeli aşamadı. Velilerin yardımıyla uzun süre takıyı çıkarmaya çalıştı ancak başarısız olunca kapılar kapandı ve içeri alınmadı. Bu durum genç kızda derin bir üzüntü oluştururken, çevredeki veliler de yaşanan duruma tepki gösterdi.