Diğer birçok otomobil üreticisi gibi Lucid de 2025'ten itibaren adaptörler aracılığıyla NACS uyumluluğu sunacak. EV üreticisi, bazı endüstri analistlerinin satışların azalmasına bağladığı Air üretimindeki düşüşle mücadele ederken, ikinci modeli Lucid Gravity SUV'un üretim tanıtımına yaklaşıyor. Lucid kesinlikle Tesla'nın rakibi olarak kendine ait yüksek fiyatlı bir performans sedanıyla yola çıktı, ancak şirket şarj standartları söz konusu olduğunda trendlerin farkında.

Lucid Motors, 2025 yılından itibaren araçlarının adaptörler sayesinde Tesla Supercharger istasyonlarını kullanabileceğini açıkladı. Aynı yıl Lucid, Tesla'nın Kuzey Amerika Şarj Standardı (NACS) bağlantı noktalarını yeni modellerine kurmaya başlayacak.

Lucid CEO'su ve CTO'su Peter Rawlinson, "NACS'yi benimsemek, müşterilerimize Lucid araçları için güvenilir ve kullanışlı şarj çözümlerine genişletilmiş erişim sağlamanın önemli bir sonraki adımıdır" dedi.

Hyundai i10: Türkiye'nin En Uygun Sıfır Otomobili Hyundai i10: Türkiye'nin En Uygun Sıfır Otomobili

Ancak Lucid'in ikinci model serisi - Gravity SUV - bu değişim gerçekleşmeden önce satışa çıkacak. Bu, Gravity üretiminin ilk yılı kadar SUV'ların CCS bağlantı noktalarını kullanacağı anlamına geliyor.

Lucid, NACS standardını benimsemenin yanı sıra EV'lerinin Tesla Süper Şarj Cihazlarında şarj edilmesine izin vermeyi planlayan bir dizi diğer otomobil üreticisine katılıyor. Bu liste şu anda Ford, General Motors, Honda, Fisker, BMW, Hyundai, Jaguar, Kia, Toyota, Lexus, Rivian, Rolls-Royce, Mercedes-Benz, Nissan, Mini, Volvo ve Polestar'ı içeriyor.

Lucid, 2023 yılında birkaç fiyat indirimi uygularken EV üretimi de durdu. Buna ek olarak, bazı şarj ağları istasyonlarına NACS kabloları takmaya başladı veya bunu yakın zamanda yapmayı planlıyor.

Bu noktada NACS'ın başlıca rakipleri arasında VW, Audi, Porsche, SEAT ve Skoda'nın da bulunduğu Volkswagen Grubu markalarının yanı sıra Ram, Jeep, Chrysler, Fiat ve Alfa Romeo gibi Stellantis markaları yer alıyor. Bu ikisinden VW Grubu, öncelikle CCS bağlantı noktalarına sahip olan kendi şarj ağı Electrify America'ya yatırım yaptı; Stellantis şu anda ABD'de bir yer sunmuyor, ancak yakında Fiat 500e 2024'ün başlarında piyasaya çıktığında sunacak.

Editör: Ismail Usta