Malatya'da Kısa Süren Sarsıntı - Battalgazi'deki Deprem Çevrede Hissedildi

Malatya'da günün sakin ilerlediği saatlerde hissedilen bir sarsıntı birçok kişinin dikkatini çekti. Saat 16.22 civarında meydana gelen deprem, özellikle Battalgazi çevresinde yaşayan vatandaşlar tarafından fark edildi.

Malatya Battalgazi’de 4,3’lük Deprem: Kısa Süreli Panik, İlk Açıklama Geldi
Malatya Battalgazi’de 4,3’lük Deprem: Kısa Süreli Panik, İlk Açıklama Geldi
İçeriği Görüntüle

Bir Anda Hissedildi - Evlerde Kısa Süreli Hareketlilik Yaşandı

Yetkililerin paylaştığı bilgilere göre deprem 4 büyüklüğünde kaydedildi. Sarsıntının ardından bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı, bazıları ise yakınlarını arayarak bilgi almaya çalıştı. Kısa sürmesine rağmen hissedilen hareketlilik bölgede konuşulan konular arasına girdi.

Malatya'da Deprem Hassasiyeti Sürüyor

Malatya son yıllarda yaşanan depremler nedeniyle yer bilimcilerin yakından takip ettiği şehirlerden biri. Bu yüzden küçük ya da orta büyüklükteki sarsıntılar bile vatandaşların dikkatini çekiyor. Daha önce yaşanan depremlerde de benzer şekilde kısa süreli panikler yaşanmıştı.

Uzmanların Sıkça Hatırlattığı Konu

Uzmanlar sık sık deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini hatırlatıyor. Acil durum çantasının hazır tutulması, toplanma alanlarının bilinmesi ve aile içi plan yapılması gerektiği belirtiliyor.

Şu ana kadar deprem sonrası olumsuz bir durumla ilgili resmi bir açıklama paylaşılmadı. Bölgedeki gelişmeler yakından takip ediliyor.

```