Polonya, Hollanda ve İngiltere’den Antalya’ya özel ilgi Polonya, Hollanda ve İngiltere’den Antalya’ya özel ilgi

Enflasyon verilerileri:

Enflasyon-1

Mart ayı enflasyon verileri için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan TÜFE kararı öncesinde, enflasyon beklentisinin ne yönde olduğu merak ediliyor. İşte enflasyon verilerinin açıklanacağı tarih ve saat:

Tarih ve Saat Bilgisi

Mart ayı enflasyon verileri, 3 Nisan 2024 Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak. Bu açıklama, enflasyonun son durumu ve ekonomik göstergelerin değerlendirilmesi açısından önem taşıyor.

3 Aylık Enflasyon Farkı da Belli Olacak

Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, memur ve emeklilerinin zam oranını etkileyen 3 aylık enflasyon farkı da belli olacak. Şubat ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam oranı yüzde 11,53 olarak belirlenmişti.

Enflasyon Beklentisi

AA Finans tarafından yapılan ankete göre, ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentisi ortalaması yüzde 3,67 olarak gerçekleşti. Ankete katılan ekonomistlerin en düşük beklentisi yüzde 3,40, en yüksek beklentisi ise yüzde 4,42 olarak belirlendi. Yıllık enflasyonun ise yüzde 69,32'ye çıkması öngörülüyor.

Mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, ekonomik gelişmelerin ve alınacak tedbirlerin şekillenmesi bekleniyor. Bu veriler, hem kamuoyu hem de ekonomi aktörleri tarafından yakından takip edilecek.

Editör: Arda KERSU