Mersin'in En Gözde Plajları

Mersin'in En Güzel Plajları

Mersin'in Silifke ilçesinde yer alan Tisan Yarımadası, Akdeniz'in turkuaz sularıyla buluşan muhteşem doğası ve bakir koylarıyla adeta bir cennet köşesi. Bölge, yaz aylarında serinlemek ve doğayla iç içe olmak isteyenler için ideal bir destinasyon.

Bu yazıda, En güzel plajlarını ve koylarını sizlere biraz daha detaylı bir şekilde tanıtmak istiyorum.

SGK’dan Emekliye Son Dakika Duyurusu! 4A 4B 4C Hepsini İlgilendiriyor SGK’dan Emekliye Son Dakika Duyurusu! 4A 4B 4C Hepsini İlgilendiriyor

Tisan Plajı: Bir sitenin içinden geçerek girilen bu plaj halka açık olsa da, şemsiye ve şezlong kiralama gibi konularda site sakinlerinin tekelinde olduğu söyleniyor. Günlük gelenler bölge sakinleriyle sorun yaşayabiliyor.

Tisan Plajı

Mavikent Sahili: Mavikent tatil sitesinin önünde yer alan bu koy, çam ormanları arasında turkuaz denize uzanan izole bir alan. Çakıllı bir denize sahip olan Mavikent'te herhangi bir işletme bulunmadığından hazırlıklı gitmeniz gerekiyor.

Mavikent Sahili

 Boğsak Koyu: Mersin'in Caretta Caretta kaplumbağalarının da uğrak noktası olan Boğsak Koyu, mavi bayraklı koylardan biri. Dalgasız, sığ ve temiz denizi ile keyifli bir yüzme deneyimi sunuyor. Etrafta salaş işletmeler ve kamp alanları mevcut. Hafta sonları kalabalıklaşabiliyor. Şezlong ve kabin kiralama imkanı yok ancak havlu sererek piknik yapabilirsiniz. Duş ve WC imkanları ise sınırlı.

Boğsak Koyu

 Akçakıl Plajı: Çam ormanı kıyısında yer alan Akçakıl Plajı, çakıllı sahiliyle kampçıların ve karavancıların gözdesi. Akçakıl Camping de bu bölgede oldukça popüler. Plajda birçok işletme de mevcut.

Akçakıl Plajı

Barbaros Koyu (Eğribük Koyu): Silifke'nin en güzel ve sakin koylarından biri olan Barbaros Koyu, turistik işletmelerden izole, bakir bir alan. Hem karayoluyla hem de tekne ile ulaşım mümkün. Bölgede herhangi bir işletme olmadığından hazırlıklı gitmeniz gerekiyor. Denizi bölgedeki diğer koylara göre daha tuzlu.

Barbaros Koyu

Kum  Plajı: Adından da anlaşılacağı gibi kumluk bir sahile sahip olan bu plaj, sığ deniziyle çocuklu aileler için ideal. Sabah sakin olan deniz akşamüstü dalgalanabiliyor. Bölgede yeterli işletme bulunmadığından ve geceleri sivrisinek sorunu yaşanabildiğinden dikkatli olmak gerekiyor.

Kum Plajı

Yapraklı Koy: Mersinlilerin de denize girmek için en çok tercih ettiği koylardan biri olan Yapraklı Koy, turkuaz renkli kumsalı ve kayalarla çevrili doğal havuzuyla büyülüyor. Koyda soğuk su kaynağı da bulunuyor. Etrafında yeme-içme mekanları ve şezlong kiralama gibi imkanlar mevcut. Hafta sonları oldukça kalabalık olabiliyor.

Yapraklı Koy

Susanoğlu Plajı: Yapraklı Koy'un hemen yanında yer alan Susanoğlu Plajı, geniş kumluk sahiliyle çocuklu aileler için ideal bir plaj. Denizi Yapraklı Koy kadar iyi olmasa da yaz aylarında serinlemek için güzel bir seçenek. Hafta sonları kalabalıklaşabiliyor.

Susanoğlu Plajı

Kapızlı Sahili: Geniş ve kumluk sahile sahip olan Kapızlı Sahili'nde şemsiye ve şezlong kiralama gibi imkanlar mevcut. Bölgede yeterli tesisleşme olmasa da keyifli bir plaj deneyimi sunuyor.

Kapızlı Sahili