- Kırmızı pancar, içinde barındırdığı potasyum, magnezyum, posa, fosfor, demir, A vitamini, C vitamini, B vitaminleri, beta karoten ve folik asit açısından adeta bir şifa deposudur.
- Kırmızı pancar, bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımını destekler.
- Sindirim üzerinde olumlu etkisi vardır ve kabızlığa iyi gelir.
- Kansızlık(anemi) tedavisinde etkilidir.
- Kan basıncını düşürür, zengin antioksidan içeriğiyle kalp hastalıkları ve felç riskini azaltır.
- Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, mide ağrısı ve ekşime sorunlarına iyi gelir.
- Kas-iskelet sistemlerinin sağlığı için de bir kahramandır.
- Egzersiz öncesinde içilen pancar suyu, egzersize dayanıklılığı ve gücü artırmaktadır.
- Pancar tüketirken dikkat etmeniz gerekenler: Pancar tüketirken dikkat etmeniz gerekenler: Orta boy, koyu renk, yumuşamamış ve parlak olanları seçilmelidir.
- Pancar, pişirme süresi uzadıkça, besin değerlerini kaybeder. O nedenle buharda 15 dakikadan daha az, fırında da bir saati geçmeyecek şekilde pişirilmelidir.
Mide ağrısından kalp rahatsızlıklarına... Kökünden şifa fışkırıyor!
Mide ağrılarından kalp hastalıklarına, kırmızı pancarın yararları saymakla bitmiyor. Diyetisyen Fatma Gönen, şifa deposu kırmızı pancarın, insan sağlığı üzerindeki mucizevi faydalarını anlattı.
Yorumlar
Trend Haberler
Yarın Ankara'da Okullar Tatil mi? Okula Bir Gün Ara mı Veriliyor? Meteoroloji'den Uyarı Geldi!
30 Nisan Salı Samsun'da Bölgesel Elektrik Kesintileri
2 Mayıs 2024 Perşembe Samsun'da Bölgesel Elektrik Kesintileri
LPG'ye Müjde! LPG'de Dev İndirim Bekleniyor!
3 Mayıs 2024 Cuma Samsun'da Bölgesel Elektrik Kesintileri
Son Dakika! Meteoroloji ve Valilik'ten 14 İle Uyarı Geldi! Bu İller Dışarıya Çıkarken dikkat Etmeli!