<ol> <li>Kırmızı pancar, içinde barındırdığı potasyum, magnezyum, posa, fosfor, demir, A vitamini, C vitamini, B vitaminleri, beta karoten ve folik asit açısından adeta bir şifa deposudur.</li> <li>Kırmızı pancar, bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımını destekler.</li> <li>Sindirim üzerinde olumlu etkisi vardır ve kabızlığa iyi gelir.</li> <li>Kansızlık(anemi) tedavisinde etkilidir.</li> <li>Kan basıncını düşürür, zengin antioksidan içeriğiyle kalp hastalıkları ve felç riskini azaltır.</li> <li>Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, mide ağrısı ve ekşime sorunlarına iyi gelir.</li> <li>Kas-iskelet sistemlerinin sağlığı için de bir kahramandır.</li> <li>Egzersiz öncesinde içilen pancar suyu, egzersize dayanıklılığı ve gücü artırmaktadır.</li> <li>Pancar tüketirken dikkat etmeniz gerekenler: Pancar tüketirken dikkat etmeniz gerekenler: Orta boy, koyu renk, yumuşamamış ve parlak olanları seçilmelidir.</li> <li>Pancar, pişirme süresi uzadıkça, besin değerlerini kaybeder. O nedenle buharda 15 dakikadan daha az, fırında da bir saati geçmeyecek şekilde pişirilmelidir.</li> </ol>