Son 7 günde, 3 kahraman şehidimizin ateşi yıldırım hızında Samsun'a düştü.25 Mayıs 2017 Perşembe günü Samsun Büyük Cami'de Kato dağında şehit düşen şehit Polis Memuru Mesut Yılmaz'ın cenaze namazını kıldık. Kahraman şehidimizi Samsun'da Kıranköy Polis Şehitliği'nde sonsuzluğa uğurladık. 27.05.2017 Cumartesi günü de Samsun'un Terme İlçesi'ne bağlı Sakarlı Mahallesi Merkez Camide Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi Tendürek dağı bölgesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir 'in cenaze namazını kıldık. Şehidimizi Terme' de Sakarlı Mahallesi'nde babaevinde sonsuzluğa uğurladık.

1 Haziran 2017 Perşembe günü bu defa tekrar Samsun'da Büyük Cami'nin avlusunda Diyarbakır Lice'de şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenaze töreni için biraraya geldik. Şehidimiz 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenaze namazını kılmak, duasına amin demek, şehit acısını paylaşmak için adeta bütün Samsun yarıştık. Bilinen bir sözdür; 'Şehitler ölmez vatan bölünmez.' Ama bu kez yine Samsun, Ramazan ayında mübarek bir günde yanıyor. Bir kez daha tanık olduk, Samsun peş peşe şehit ateşiyle yandı, kavruldu. Şehit ateşi hız kesmeden Samsun'u yakıyor. Samsun'da yangın mübarek günde bile sönmüyor. Vatan evlatları bir bir şehit düşüyor. Acaba canı acımayan birisi var mı? Böylesine büyük bir acı, şehit analarının yüreğine illet olup yapışırken, hiç kılı kıpırdamayan olur mu? Samsun yanıyor, Samsun halkı gözyaşını içine döküyor. Doğrusu Samsun'da yas hiç bitmiyor. Ne yazık ki Samsun'da vatan evlatlarını bir bir kara toprağın kara bağrına bir gül bahçesine bırakırcasına bırakmaya devam ediyoruz. Bu güzel polisler, bu güzel askerler, neyin bedelini ödemeye devam ediyor. Geride bıraktıkları boynu bükük yetimler gözlerimizin içine bakarak soruyor; 'Biz kime ne yaptık?' O yetimlere nasıl bir cevap vereceğimizi bilemiyorum. Söylenebilecek bütün sözleri saklıyorum. Şimdi öfkemizi, isyanımızı kabında tutmak adına dik ve vakurlu duruyoruz. Şehit ateşi son 7 günde Samsun'u adeta bir yangın yerine çevirdi. Maalesef hain terör örgütü vatan evlatlarını şehit etmeye devam ediyor. Yangın yerinden yükselen feryat sessiz ve derin. Çünkü bir şehit annesinin de ifade ettiği gibi kimse tarla farelerini sevindirmek istemiyor. Hainler ne yaparsa yapsın, hangi tür kötülükle karşımıza çıkarlarsa çıksınlar dik duracağız asla tarla fareleri sevinemeyecek. Şehit acısının merkezi Samsun'da yaşanan büyük acılar canımızı yakarken, şehidimizi son yolculuğunda asla yalnız bırakmıyoruz. Şehitlerimize her zaman borcumuz var. Her defasında olduğu gibi bu defa da mahşeri bir kalabalıkla şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ı da Samsun Kıranköy Garnizon şehitliğinden dualarla cennete uğurluyoruz. Samsunlu şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın tabutunun üzerine kendi cebinde taşıdığı Türk Bayrağı vasiyeti üzerine örtülerek cennete uğurlandı. Bu uğurlama başka uğurlamalara benzemiyor. Büyük acı ve büyük gurur yan yana yaşanıyor. Samsun'da şehidimizin cenazesinde yaşanan gerçek budur.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen 3 kahraman askerimizden birisi olan Samsunlu güzel asker Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'a uğurlar olsun derken, bu uğurlamalar artık son olsun dileğimizi de tekrarlıyoruz. Bir daha yürekler şehit ateşi ile yanmasın, analar şehit acısıyla ağlamasın bütün çabamız bütün enerjimiz bunun için olsun. Biz inanıyoruz ki bu acılar bir gün mutlaka bitecektir. Ama bize bu büyük acıları yaşatan hainleri ve onların yandaşlarını Yüce Türk milleti asla affetmeyecektir. Bütün şehitlerimize minnettarız, bir kere daha önlerinde büyük bir saygıyla eğiliyoruz.. Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'a, bütün şehitlerimize Allah'tan gani gani rahmet, yakınlarına ve Yüce Türk milletine sabır diliyorum. Nur içinde yat şehidim. Mekanın cennet, sonsuza kadar kabrin aydınlık olsun.