Konya Kulu'da 5.2 Büyüklüğünde Deprem! - Son Dakika
Konya Kulu'da 5.2 Büyüklüğünde Deprem! - Son Dakika
İçeriği Görüntüle

Özel bir sektörde deneyim kazanmak istersek iş başvuruları yapmamız gerekir. Özel sektörler ve devlet kurumları da artık mülakat yaparak işe uygun olacak adayları belirlemek istiyor. Bu anlamda insanların kafasında mülakat sınavlarına nasıl çalışmalıyım veya hangi konular üzerine odaklanmalıyım soruları gelebiliyor. Bu yazımızda sizler için mülakat sınavlarında sizlere yardım edebilecek konuları araştırdık. İşte ortaya çıkan sık sorulan mülakat sınavı soruları şu şekilde...

Mülakat Sınavı Nedir?

Mülakatlar adayların hem teknik bilgisini hem de kişilik özelliklerini, iletişim becerilerini veya problemlere yaklaşımlarını inceleyen bir sınav türüdür. En sık karşılaşılan mülakat soruları ise bazen bizler için önemli olabilir. Mülakat sınavlarına genellikle biraz bize kendinizden bahseder misiniz gibi genel bir soruyla başlanır. Buradaki amaç sınava giren kişinin öz güvenini ve iletişim becerisini ölçmektir. İpucu olarak vermemiz gerekirse burada kısa bir kariyer özeti geçebilirsiniz. Ardından güçlü yönlerinizi karşı tarafa kısa cümlelerle anlatabilir ve neden orada oturduğunuzdan bahsedebilirsiniz.

Neden Bu Pozisyona Başvurdunuz?

Bu pozisyona başvurmanızdaki amacın sorulması işi ne kadar isteyip istemediğinizi ölçmekte yatar. Aynı zamanda motivasyon, şirkete ilgi ve açılan pozisyonun hedeflerle uyumu gibi konular incelenir. Burada dikkat edilmesi gerekenler mülakata girmeden önce şirketin yaptığı işi iyice araştırmak, pozisyonu detaylıca incelemek ve görevleriniz hakkında önceden bir bilgi sahibi edinmenizdir. Aynı zamanda şirkete nasıl katkı sağlayabileceğinizi de yine bu kısımda açıkça karşı tarafa belirtebilirsiniz.

Güçlü Yönleriniz Nelerdir?

Bu kısımda ise güçlü yönleriniz sorulacaktır. Kendinizi ne kadar tanıdığınız ve öz güveninizin ne kadar yüksek olduğu ölçülür. Burada kendinizde gerçekten güçlü yön olarak tanımladığınız özellikleri karşı tarafa aktarmanız gerekir. Örneğin problem çözmek, detaycılık, ekip çalışması ve hızlı öğrenme gibi konuları burada belirtebilirsiniz.