n

n
n Samsunspor dün evinde galibiyet hasretine son vermek amaçlı çıktığı Şanlıurfaspor karşısında oyunun hemen başında bulduğu bir golle skor avantajını da yakalamasına rağmen maçın son bölümlerinde kalesinde gördüğü bir golle yine makus kaderinin önüne geçemedi. 1-1.
n
n Samsunspor Şanlıurfaspor karşısında 4-2-3-1 sistemi ile sahada yerini alırken orta sahadaki 3’lüyü sağdan itibaren Musa Aydın -Ahmet Arı-Roberts olarak tercih etmişti..
n
n Oyunun hemen başında 5.dakikada Lokman ın ortası ve Adem Sarı’nın kafa vuruşu ile 1-0’ı yakalayan Samsunspor ilk 45 dakika boyunca oyunu önde tutmakta oldukça zorlandı.
n
n Özellikle golden sonda sahada oyunun tüm kontrolü konuk Şanlıurfaspor’a geçerken daha baskılı oynayan tarafta da konuk ekipti. .
n
n Çünkü Samsunspor’un orta sahasında özellikle baskı altında sırtı dönük top alabilen ve gelen topları rakibinden de saklayarak kendi arkadaşlarının gelme zamanlamasını sağlayıp onlara servis yapabilecek eldeki tek futbolcu Roberts bu karşılaşmada nedense o söz konusu 3’lünün sol tarafına çekilmişti.
n
n Bu bölgede onun yerine maç eksiği başta olmak üzere fiziksel yetersizliği ve en önemlisi sırtı dönük hiç top alamayan Ahmet Arı’ya görev verilmişti.
n
n Dolayısıyla ilk yarı boyunca Samsunspor defansından uzaklaştırılan ve rakip alana oynanan tüm uzun toplar rakip baskısı altındaki Ahmet Arı tarafından kontrol edilememiş ve o toplar sanki duvara çarparcasına yine Kırmızı-Beyazlı takımın sahasına yeni bir atağın başlangıcı olarak dünü vermişti.
n
n Allah tan bu bunaltıcı baskı rakibe ilk 45 dakika tamamlandığında gölü getirmemişti. Karşılaşmanın ikinci yarısı başladığında ise Erhan Altın sanırım ilk yarıdaki bu sözünü ettiğim sorunu görmüş ve Roberts’i bu kez orta sahada ki 3’ lünün tam ortasına dolaysıyla da Ahmet Arı’yı da sol tarafa çekmişti.
n
n Bu müdahale hemen kendini göstermiş Samsunspor artık deyim yerindeyse bir nefes almış ,topu biraz daha ileride tutmaya başlamış ve o ilk yarıdaki rakip baskısını kırmıştı.
n
n Hatta bir de Ahmet Arı’nın yerine Halil İbrahim Pekşen değişikliğine giderek en azından orta sahanın direncini de artırıvermişti.
n
n Kırmızı- Beyazlılar artık oyunda dengeyi sağlamış rakip kalede ciddi gol pozisyonları da üretmeye başlamıştı.
n
n Özellikle Adem Sarı ile yüzde yüz iki gol pozisyonundan da yararlanamamıştı.
n
n Adem Sarı demişken hemen bir parantez açıyım kendisine dün tribünlerden gelen bazı taraftarların yaptığı protestoyu haksızlık olarak görüyorum.
n
n Bakın beğensen de beğenmesen de Samsunspor’un elindeki futbolcu kadrosuna göre bu takımın ilk santraforu her zaman Adem Sarı’dır.
n
n Ben Adem Sarı çok iyi santrafordur demiyorum. Eldeki malzemeye göre oynayacak futbolcu açık ara budur.
n
n Adem Sarı dün özellikle Samsunspor’daki orta saha oyuncularının oyunu önde tutmakta zorlandığı dakikalarda dikkat ettiyseniz görevi dışında orta sahaya kadar yardım amaçlı gelmiş dolaysıyla sırtı dönük top almaya çalışırken girdiği ikili mücadelelerde rakibe çok top kaptırmıştı.
n
n Çünkü sırtı dönük yada rakipten top çalabilme özelliği yok.
n
n Yani Adem Sarı dün sahada takımı adına atılan tek golün sahibi almasına rağmen orta sahadaki yetersizliği nedeni ile hak etmediği bir protesto ile karşı karşıya kaldı.
n
n Oysa dün orta saha görevini tam yapıp oyunu önde tutup topu kendi bölgelerinde pozisyon almış Adem Sarı ile buluştursalar bu futbolcu bu kadar hata da yapmayacak dolayısıyla da böyle tepki de almayacaktı.
n
n Tekrar maça dönecek olursak dediğim gibi artık sahada yapılan hamlelerle her şeyin Samsunspor adına daha iyi gittiği ve artık maçın da son bölümlerine de girildiği dakikaların 72 yi gösterdiği bir anda konuk Şanlıurfaspor’un ani gelişen bir atağında konuk ekibin belki de yakaladığı tek net gol pozisyonunda gol geliverdi.
n
n Bu beklenmeyen şok gol bırakın Samsunspor’u tribünleri bile şoka sokmuştu.
n
n Sonrasında tribünler sinir krizi geçirirken her iki takım adına direkten dönen toplar ve 90 dakika bittiğinde stadyumun o ışıklı skorboardında yazan skor maalesef yine bir beraberlik yani 1-1 di.
n
n Söylenecek bir şey yok.
n
n Elbette yine şanssızlık bu karşılaşmada da Samsunspor adına diz boyuydu.
n
n Futbolda şans faktörü her zaman çok önemli. İşte gördüğünüz gibi olmayınca olmuyor.
n