n

n
n 15 Kasım Perşembe akşamı AKM Büyük Salon’da Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın konserinde üst düzey performansları izleyerek keyifli bir şekilde konserden ayrıldık.
n
n Konserin ilk bölümünde orkestra muhteşem bir kariyere sahip keman sanatçısı Tayfun Bozok’u solist olarak ağırladı. Eduard Lalo’nun İspanyol Senfonisi Op.21’ini büyük bir ustalıkla seslendiren tecrübeli sanatçı kemanına adeta şarkı söylettiriyordu. Onu dinlerken yılların çalışmaları bu seviyeye gelene kadarki fedakarlıklar uluslararası başarılar her birinin sanatçıya kattığı güzellikler bir bir ortaya çıkıyordu. Sıcacık yorumuna orkestranın büyük sesli grupları trombanlar,trompetler,kontrobaslar dahil tüm orkestra aynı incelikle sevgili ve saygılı nüanslarla cevap veriyordu. Lano’nun senfonisi gerçekten güzel bir şaheser büyük bir ustanın önderliğinde zaten şehrimizin gurur kaynağı olan orkestramızın yorumuyla birleştiğinde tadına doyulmaz bir etki bıraktı.
n
n İkinci yarıda orkestra Felix Mendelssohn ‘un 4.senfonisi Op.90’la Majörü’ünü seslendirdi.İlk bölümdeki coşkuyu ikinci yarıya da taşıyan orkestra, son derece enerjik bir performansa imza attı.
n
n Konserin orkestra şefi Tolga Taviş için ayrı bir paragraf açmak lazım enerjik nüanslarla çok başarılı olan sanatçının her gün daha da kendini geliştirdiğini yaşayarak görüyor ,yarınlarda daha büyük misyonları sırtlanacağı umudunu taşıyoruz.
n
n Böylesi kaliteli bir konseri bizlere sunduğu için Samsun Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü yönetim kadrosuna başta müdür ve sanat yönetmeni Volkan Kıran’a teşekkür ederken bu tür başarılı konserleri sıklıkla bekliyoruz.
n