n

n
n KARIŞTIRMAK İÇİN BİR FIRSAT MI?
n
n
n
n 90 lı yıllarda dağda ölen PKK lı teröristlerin cenazelerine aileleri dahi sahip çıkmazdı. Bu cenazeler devlet tarafından defnedilirdi. Cenaze sahipleri şunu bilirdi ki, dağda ölen yakınları birçok masum insanı pusu kurarak öldürmüştü. Bu yüzden o cenazeye sahip çıkmazlardı ya da kimseye istismar ettirmeden sessizce defnederdiler. Sağa sola saldırıp, son on yılda olduğu gibi büyük zararlara neden olmaz, etrafa bu şekilde korku salmazlardı.
n
n
n
n Şimdi ise her PKK lının cenazesi PKK lılar için bulunmaz bir fırsat. Cenazeyi kullanarak PKK paçavralarını asmak, işyerlerinin camlarını kırmak, polisi taşlamak, PKK propagandası yapmak, etrafı savaş alanına çevirmek, terörist cenazelerinin olmazsa olmazı haline getirildi. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Terör örgütü, cenazeyi en son noktasına kadar kullanmakta ve istismar etmektedir.
n
n
n
n Asker ve polise kurşun sıkarken ölen teröristin cenazesi ailesi tarafından değil, ama terör örgütü tarafından istismar edilerek defnedilmektedir. Burada maksat; devlete meydan okumak, etrafa kin ve nefret kusmaktır. Bu yüzden PKK lı her teröristin cenazesi, etrafı savaş alanına çevirmek için kullanılmaktadır. Oysa ki bu dünyada işi bitmiş olan bir kişinin cenazesinin defni bu şekilde yapılmaz. Ama bunlar cenazeyi kullanarak terör örgütünü güçlü göstermeye çalışmaktadır. PKK lı teröristlerin cenazeleri, örgüt tarafından olay çıkarmak için organize edilmektedir. Örgüt kendi iç hesaplaşmasında infaz ettiği PKK lı cenazelerini bile istismar ederek gömmektedir. Her PKK lının cenazesi, terör örgütü tarafından bir ganimetmiş gibi kullanılmaktadır. Aslında bu yapılan cenazeye yani ölen insana ve ailesine tamamen saygısızlıktan öte bir şey değildir. Bu tür olayların yaşanmaması için terörist cenazelerinin defnine yasal düzenleme getirilmelidir. Önüne gelenin bu cenazeleri ortalığı karıştırmak için kullanmasına izin verilmemelidir. Bu cenazeler sadece ailesine teslim edilmeli, cenaze törenleri ise yine ailesi ve yakınları ile sınırlı tutulmalıdır. Aksi takdirde bu meydan okumaların, bu etrafa saldırmaların önüne geçmek imkansızdır. Çünkü kontrolsüz kalabalığı kontrol etmek kolay değildir. Bu cenazelerde açılan PKK paçavraları ve bu cenazelerde yapılan yasadışı propagandalar, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. PKK lının cenazesi şehidimin katilinin cenazesidir. Şehidimin katili ile bu şekilde övünülmesini doğru bulmuyorum. Devlet, PKK lı cenazelerini bu şekilde kullandırmamalıdır.
n
n
n
n PKK lı cenazesi ile ortalığı karıştırmak saygısızlığın ve ileri derecede yüzsüzlüğün dik alasıdır. PKK lı cenazesi ile devlete meydan okumak, güçlüyüm mesajı vermeye çalışmak; terörün ve terör örgütünün çirkin ve kabul edilemez yüzüdür. PKK lı cenazesini fırsat bilip, ortalığı germenin, insanlara kin ve nefret aşılamanın hiç kimseye bir faydası olmayacaktır. Herkes aklını başına toplamalıdır.
n
n
n