n

n
n PKK terör örgütünün elinde 18 yaşından küçük bin çocuk varmış. Bu bir iddia. Bu iddianın sahibi ise Adana Valisi Hüseyin Avni Coş. O korkunç iddiayı şimdi birlikte hatırlayalım. Adana Valisi Avni Coş, Çukurova Üniversitesi ndeki terör üzerine yaptığı söyleşide bakın ne demiş: Örgütün elinde bin civarında 18 yaşından küçük çocuğun bulunduğunu, bunların eğitilerek silahlı mücadelede kullanıldığını biliyoruz. 18 yaşından küçük çocukların kullanılması, ellerine silah verilerek ateşe atılması, ölüme gönderilmesinin anlamı nedir? Bu çocuk istismarı, yaşam hakkının engellenmesidir. İşte bu sözler Adana Valisi Avni Coş a ait. PKK elinde 18 yaşından küçük bin çocuk!..
n
n
n
n Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Adana Valisi Avni Coş un söyledikleri, bilinen bir gerçeğin gençlerle ve kamuoyu ile paylaşmasıdır. Bu kabul edilemez insanlıkdışı durum karşısında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ya da hükümeti ne yapıyor? PKK nın bu çocukları dağa götürmesine kim ne kadar engel olabiliyor? Dünya kamuoyuna bu korkunç gerçeği devletimiz ya da hükümetimiz ne kadar anlatabiliyor? Doğrusu bu soruların çok da doyurucu yanıtını şimdilik veremiyoruz. Bu korkunç gerçek tek başına bir sonuç değil... Devletin PKK dan koruyamadığı bu çocukların acı sonu örgüte zorla ya da gönüllü katılım olmuştur. Aslında henüz reşit olmamış yaş grubundaki bu katılımlar gönüllü katılımda değildir. Yani bin çocuk PKK elinde zorla tutulmaktadır. İşte bunu yeterince dünya kamuoyuna anlatamayan Türkiye nin bu işte ağır sorumluluğu vardır. Türk Dışişleri Bakanlığı, Türkiye nin dünyaya açılan yüzü ve penceresidir. Bu konuda dünya ülkeleri ve dünya sivil toplum örgütleri ile temasa geçip bu korkunç gerçeği anlatması gereken Türk Dışişleri Bakanlığı ve ona bağlı her seviyedeki bürokratlardır. Eğer Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu durumu dışarıya anlatamaz ve kamuoyu oluşturamazsa; bugün bin olarak bilinen bu sayı yarın iki bin olur. Buna rağmen bir şey yapmamak olmaz. Sadece askerleri ve polisleri Güneydoğu Bölgesi nde dağa operasyona göndererek yol almak mümkün değildir. Bu işin dünya ayağı önemlidir. Bu insanlık dışı terör hareketini dünyaya her yönü ile anlatmak zorundayız. Çocukları PKK nın eline teslim etmek insanlık adına utanç vericidir. Bu sorun sadece Türkiye nin sorunu değil, bütün insanlığın ve demokrasinin sorunudur. Ülkemizi temsilen Başbakanımız sık sık yurtdışına uçakla seyahat ediyor. Genelde havada iken muhalefete yönelik bazı mesajları veriyor. Bunu yapmak yerine başımızın belası teröre mesaj vermek, dünya kamuoyuna PKK nın elindeki reşit olmayan çocukları anlatmak ve dünyanın dikkatini PKK terör örgütüne çekmek daha iyi olmaz mı? Kısır çekişmeler yerine ülkemizin menfaatine bu çocukların bir an önce ailelerine kavuşturulmaları için mesajlar verilse kötü mü olur? Her ne kadar o çocuklar PKK nın kadrosuna dahil edilmişlerse de 18 yaşın altında oldukları için reşit değillerdir ve orada zorla baskıyla tutulmaktadır. O çocukların hepsi bu ülkenin çocuklarıdır, onları yok sayıp ölüme hazırlanmalarına müsaade edemeyiz. Bunun için bu konuları sadece salon toplantılarında değil, uluslararası toplantılarda seslendirmeliyiz. Bu gerçeği Türkiye nin tek başına biliyor olması hiçbir şeyi değiştirmez ve değiştiremez. Aslında Adana Valisi Avni Coş un bilinen bir gerçeği ortaya atması; bu sorunun gündemde tutulması için büyük bir fırsattır. PKK elindeki çocukların kurtarılması için Birleşmiş Milletler Teşkilatı ndan ve dünya ülkelerinden yardım ve destek alınmalıdır. O çocukların yeri ailelerinin yanı ve okullardır. Buna engel olmak insanlık adına ağır bir suçtur. Bunu yapanlar, buna göz yumanlar, buna tepkisiz kalanlar büyük bir insanlık suçu işlemektedir.
n
n
n
n PKK nın şimdi okulları niye yaktığını,niye protesto ettiğini daha iyi anlıyoruz. Anaokulu dahil her seviyedeki okula saldırıyor, yakabildiklerini kundaklayıp yakıyorlar. Çünkü PKK terör örgütü, çocuklar okula gitmesin, meslek sahibi olmasın ama isyankar olsun, dağa çıksın terör örgütüne katılsın istiyor...PKK terör örgütü bin çocuk yetmez, daha çok çocuk dağa çıksın diye bu insanlık suçunu işlemeye devam ediyor.Bu korkunç gerçek karşısında herkes üzerine düşeni yapmalıdır. PKK nın elindeki çocuklar kurtarılmalı topluma kazandırılmalıdır.Bunun içinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünya kamuoyunu da yanına alarak bu işe soyunmalıdır. PKK terör örgütünün elindeki bu masum çocuklar artık kurtarılsın... O çocuklar bu ülkenin bu milletin çocuklarıdır.İşte bunu asla unutmayalım!
n