Prof. Dr. Canan Karatay Mutfak Tüyolarını Paylaştı

Uzmanlar, özellikle kırmızı eti pişirirken etin lezzetini artırarak daha da sağlıklı bir sonuç elde etmek adına kuyruk yağını kullanmanın önerildiğini belirtmektedirler. Sağlıklı beslenme alanında uzmanlaşmış isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, et pişirirken kuyruk yağının kullanılması gerektiğini vurgulayarak bu uygulamanın etin lezzetini artırmasının yanı sıra sağlığa da çok olumlu etkileri olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Canan Karatay uzun yaşam sırlarını paylaştığı açıklamalarında, "Kuyruk yağı tüketilirse ömrünüz çok uzun olur" sözleriyle dikkatleri üzerine topladı.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın bu açıklamalarının ardından, kuyruk yağının sağlık üzerindeki olumlu etkileri merak konusu haline geldi. Uzun ve sağlıklı bir yaşamın anahtarlarına dair önerileriyle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, kuyruk yağının tüketilmesi gerektiği konusundaki tavsiyeleriyle de bilinmektedir.

Kuyruk yağının sadece et pişirme sırasında değil, aynı zamanda pek çok farklı yemekte kullanılabileceğini unutmamak önemlidir. İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce önerdiği, Prof. Dr. Canan Karatay'ın da defalarca tavsiye ettiği bu faydalı besinin sağlıklı ve uzun bir yaşamın sırlarından biri olabileceği düşünülmektedir.