İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, çocukların sağlıklı bir şekilde büyümeleri ve gelişmeleri için yağ ve proteinle beslenmelerinin önemine dikkat çekti.

Karatay, yıllarca yağdan korkutulduğumuzu ve beyin için gerekli olan yağın vücudumuzdan eksik edildiğini ifade etti. Beslenme alışkanlıklarının çocukların fiziksel ve ruhsal sağlığı üzerinde büyük etkisi olduğunu belirten Karatay, sağlıklı beslenmenin çocukların mutluluğu için temel bir faktör olduğunu vurguladı.

Özellikle şekerin çocuklar için zararlı olduğunu ve çocuklara verilmemesi gerektiğini dile getiren Karatay, piyasadaki işlenmiş gıdaların çocukların sağlığını olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Karatay, çocukların sağlıklı bir şekilde beslenmesi için şeker ve işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

Ekmek tüketiminin de vücutta şeker etkisi yarattığına değinen Karatay, çocuklara köy yumurtası gibi sağlıklı protein kaynaklarıyla beslenmelerini önerdi. Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerde uygulanan beslenme modellerinin Türkiye'de de hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Karatay, çocukların fiziksel ve zihinsel sağlığının korunması için sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Ne Zaman Bir Terapistten Destek Almanız Gerekir? Ne Zaman Bir Terapistten Destek Almanız Gerekir?

Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağı tüketiminin artırılmasıyla hastalıkların önüne geçilebileceğini de belirtti.

Obezite, kalp ve damar hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığın sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla önlenebileceğini ifade eden Karatay, sağlıklı beslenme bilincinin toplum genelinde yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Editör: Ismail Usta