Hiçbir şey normal değilken, her şey normalmiş gibi davranıyoruz. Kovit ? 19 önlemlerinin gevşetildiği bir dönemde ciddi anlamda bir akıl tutulması yaşıyoruz. Özgürlüğün mü tadını çıkarıyoruz yoksa Kovit -19 denilen belanın ne kadar büyük bir bela olduğunu mu unuttuk?  

       Sadece Samsunda değil ,Karadeniz bölgesinde bir çok şehirde hatta Türkiye'nin tamamında  Kovit-19 salgını ile ilgili bir çok şeyin iyi gitmediğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Ama bunları umursamıyoruz. Umuyoruz ki, Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamalar doğru açıklamalardır. Açıklanan sayılarda hala bir gariplik yok mu, sayıları tutanlar acaba yaşadıkları şehirlerde yaşanan gerçek vaka sayısının ne olduğunu bilmiyorlar mı ki, 81 ilimizin toplam günlük vaka sayısını basit bir hesapla kendimiz hesaplayalım. Bugünlerde bu illetten çevremizde kaybettiklerimizi bir düşünelim , sadece yaşadığımız yerde kaybettiklerimizden yola çıkarak bu sayının çok daha fazla ölüm vakasına çıkması olası değil mi? Bu basit hesap, istesek de istemesek de kafamızı  hep karıştırıyor. Bu işte bir sıkıntı var. Ama bu hesabı yapanlar mı yanlış topluyor ,yoksa kafası karışanlar mı matematik bilmiyorlar?  Bunu bir türlü anlayamadık. Vaka artışlarında bugünlerde Karadeniz bölgesinde Giresun ilimiz başı çekse de Samsun'daki vaka artışları hiç de küçümsenecek boyutlarda değil. Ama kimsenin vaka artışlarını önemsemediği de maalesef acı bir gerçek. Gerçekten çok normal yaşıyoruz .Toplu ulaşım araçlarını tıka basa dolduruyoruz, düğünlerimizi halay çekerek yapıyoruz. Camilerimizde mevlit okutmaya ,cenazelerimizde kucaklaşmaya ,tokalaşmaya mesafe ve maske kuralını hiçe saymaya başladık bile. Sözde maske takmaya ve sözde mesafe kuralına uymaya devam ediyoruz. Başka şehirleri bilmem ama bizdeki rahatlık normal zamanlardan farksız. Kovit-19 salgını devam ediyor .Aşı olmakta direnen aşı karşıtlarını daha çok kaybediyoruz. Aşı oldukları halde Kovit -19 belası bitmiş gibi davranan aşılılarında yeniden Kovit -19 belasına nasıl yakalandığını duyuyor ve biliyoruz. Karantina kurallarının değiştirilmiş olması ise bu salgının artmasına neden oluyor. Çünkü bilim kurulunun açıkladığı   karantina kuralları da kafa karıştırıyor. Aynı çatı altında yaşayan temaslı aile bireylerinden testi negatif çıkanların dışarda olması ,işlerine devam ediyor olması başkaları ile temas ediyor olması çok normal gelmiyor. Yanlış anlaşılmasın bu konuda tıp otoritesi değiliz, ama bu uygulamanın başkalarının bu hastalığa yakalanma riskini artırdığını yaşayarak görüyoruz. Temaslı insanlar biz aşılıyız bize bir şey olmadığı ve testimiz negatif çıktığı için dışarıdayız diyorlar. Kovit -19 tedbirleri ile uzun bir süre insanları izole ettikten sonra birden tam anlamıyla bu kadar kontrolsüz  serbest bırakmak ne kadar doğru bilmiyorum.  

      Bildiğimiz  ve yaşadığımız gerçek Samsun'daki vaka artışlarının çok olduğudur. Çok gevşetildik ,çok gevşedik.Bu vaka artışları canımızı sıkmıyor olabilir mi? Hem canımız sıkılıyor, hem de üzülüyoruz. Kovit -19 belası Samsun da yeniden patlarken herşey  çok normalmiş gibi yaşıyor olmak ,akıl tutulması değilse nedir? Kovit -19 belası ile dalga geçilmez. Aşı karşıtlığının normal olmadığı gibi hiç bir şey normal değil. Rehavet ve vaka patlaması Samsun'da istemediğimiz hızda yükseliyor. Kovit -19 vakalarındaki artışa tedbir freni gerekmiyor mu?