OKULLARLA BİRLİKTE SAMSUN ŞEHİT İLHAN HAMLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE BİNA GÜÇLENDİRME VE ONARIM İŞLERİ BAŞLADI

Ülkemizde ve dünyada yaşanan Pandemi nedeniyle yaklaşık 1.5 yıl evlerimize kapanmak ve okullarımızı kapatmak zorunda kaldık. Yüz yüze eğitim tam anlamıyla yapılamadı. Bu kadar uzun bir süreç içerisinde okullarımızı ve işyerlerimizi evlerimize, yani özel yaşam alanlarımıza taşıdık. Yüz yüze eğitimin yeri online eğitimlerle doldurulmak istense de eğitime ulaşan oldu ,ulaşamayan oldu. Nihayet 1,5 yıl sonra Türkiye'de ve dünyada okullar pandemiye karşı önlemler alarak yüz yüze eğitime yeniden açıldı. Bu önlemlerin yeterli olup olmadığı elbette tartışılabilir. Çünkü okullarımızın ve dersliklerimizin sayısı ve kapasitesi ortada.
Devlet okullarında ki sınıfların doluluk oranı adeta pandemiye davetiye çıkarmaktadır. Salgın hastalıktan korunmak için sınıfların öğrenci sayısı düşürülmeli ,okul ve derslik sayıları mutlaka artırılmalıdır. Bunların seslendirildiği bir dönemde okulların açılmasıyla birlikte Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bina güçlendirme ve onarım işlerine başlandı. Yanlış anlaşılmasın ,okullarımızda bina güçlendirme ve onarım çalışmaları yapılmasın demiyoruz .Özellikle okulların tatil edildiği ve kapalı olduğu dönemlerde bu tür çalışmalara mutlaka ağırlık verilsin istiyoruz ,doğrusunun da bu olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden diyoruz ki keşke tamda yeni okullara yeni dersliklere ihtiyaç duyulduğu bir dönemde okullar yüz yüze eğitime kapalıyken bina güçlendirme ve onarım işlerine başlanabilseydi buı çok daha iyi olurdu. Bu işlerin kolay işler olmadığını elbette biliyor ve görüyoruz Ama bazı işlerin yapımında pandemiyi bir fırsata çevirebilirdik. Şehidimizin ismini taşıyan Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının deprem güçlendirilmesinin ve onarım işinin yapılıyor olmasını son derece önemsiyor ve ortaya şehidimizin ismine yakışır güzel bir eser çıkartılabileceğine inanıyoruz. Yapım işinin 540 (Beşyüzkırk) takvim günü olarak belirlenmiş olması da işin ne kadar büyük bir iş olduğunu ortaya koymaktadır. Umuyoruz ki bu süre uzatılmaz, yapım işi ihalesini alan tarafından yapım işi zamanından önce şartnameye uygun olarak tamamlanır. Pandeminin toplum yaşamında her şeye ayar verdiği bir dönemde keşkeleri kullanmayı sevmiyorum. Buna rağmen keşke demek zorunda kaldığım için çok üzgünüm .Daha çok okula, daha çok dersliğe bulaş nedeniyle ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz.
Pandemi nedeniyle uzun bir süre okullarımızı kapalı tuttuğumuz bu dönemlerde okullarımızın ve dersliklerimizin yeterince bakımının ve onarımının yapılmadığını düşünmek elbette canımızı sıkıyor. Pandemi farklı bir yaşam tarzı dayattığı için onun kurallarına göre hareket etmek zorundayız. Ancak o zaman kaliteli bir eğitimi çocuklarımıza ve gençlerimize daha sağlıklı ortamlarda sunabiliriz. Aksi takdirde keşkelerle hep dizimizi döveriz. Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilimizin en köklü ve en eski okullarından birisidir. İnşaat ( bina güçlendirme) çalışmaları nedeniyle geçici olarak Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri misafir olarak başka bir okulda eğitim ve öğretime devam etmektedir . 540 günün sonunda yeniden kendi binasında Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini görmeyi umuyoruz. Samsunumuza şimdiden hayırlı olsun.