Dünyanın en büyük Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021 için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, festivalde yarışacak olan takımlar ön eleme süreçleri tamamlandı. Öğrencilerin teknolojiye olan ilgilerini tematik olarak artırmak ve bu alandaki kabiliyetlerini geliştirmek üzere TEKNOFEST kapsamında düzenlenen yarışmaya Özel Samsun TAKEV Anadolu Lisesi olarak katılmaya hak kazandı.
TEKNOFEST "İnsanlık Yararına Teknoloji" yarışmasında lise takımlarından bu yıl finale kalan 46 takım bulunmakta. Özel Samsun TAKEV Anadolu Lisesi "ZİON" takımı olarak katılacakları yarışma kapsamında takımların, Proje Ön Değerlendirme Raporu, Proje Detay Raporu ve yarışma puanlaması olarak olarak üç farklı aşamada rapor hazırlamaları gerekir, Özel Samsun TAKEV li gençlerden oluşan ZİON takımı, ilk iki aşamayı başarılı bir şekilde geçerek elde ettiği sonuçla TEKNOFEST 2021 de yerini alacak .
TEKNOFEST "İnsanlık Yararına Teknoloji" yarışması, 21- 26 Eylül' de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye'nin önemli kurum ve kuruluşlarının destekleriyle düzenlenen, yerli ve yabancı yatırımcıların da yer aldığı yarışmaya hazırlanan Özel Samsun TAKEV Anadolu Lisesi Takımı'nda, Hasan Bartu Demirkaya, Evrim Kılıçkaya, Ahmet Eren Dündar, yer alıyor.