Samsun Valiliği, Terme ve Salıpazarı'nda meydana gelen sel ve su baskının ardınnda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

309 KONUT ZARAR GÖRDÜ

Yapılan açıklamada, "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz sahada hasar tespit hizmet grubu olarak; Terme İlçesinde 34 mahallede 2 adet yıkık (ahır ve samanlık), 5adet ağır hasarlı, 8 adet az hasarlı ve 404 adet hasarsız olmak üzere Toplam 419 yapıda hasar tespiti yapılmıştır. Salıpazarı İlçesinde ise 11 mahallede 1 adet yıkık (konut), 11 adet ağır hasarlı, 17 adet az hasarlı ve 13 adet hasarsız olmak üzere toplam 42 yapıda hasar tespit yapılmıştır. Tespit çalışmaları devam etmektedir. Samsun Defterdarlığı zarar tespit hizmet grubu olarak; Terme İlçesinde 304 konutta, 161 işyerinde zarar tespiti yapılmıştır. Salıpazarı İlçesinde ise 5 konutta, 4 işyerinde zarar tespiti yapılmıştır. Tespit çalışmaları devam etmektedir. Kızılay Beslenme Hizmeti kapsamında, selzedelere çeşitli ihtiyaç malzemeleri dağıtılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

YARALAR SARILACAK

Açıklamanın devamında, "DSİ 7. Bölge Müdürlüğü, sahada her gün çalışan 16 araç ve iş makineleri ile çalışmalara devam etmektedir. Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait sahada çalışan iş makinaları, 21 mahallede sel sonucu tahrip olan ve heyalan sonucu kapanan yollarada 23-30 Ağustos 2019 tarihlerinde heyelan kaldırma yol açma ve su tahliye çalışmaları yapmıştır. Ayrıca sel sonucu mağdur olan vatandaşlarımıza da kurtarma işlemleri konusunda yardımcı olunmuştur. Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, sahada her gün çalışan 10 araç ve iş makineleri ile çalışmalara devam etmektedir. Meydana gelen sel ve su baskını afeti için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından 5 milyon lira acil yardım ödeneği talebinde bulunulmuş olup, en kısa zamanda vatandaşlarımızın yaraları sarılacaktır" denildi.