Samsun Karadeniz bölgemizin en güzide ve gelişmiş şehirlerinden birisi. Bununla birlikte kültürü, tarihinin yanı sıra mutfağıyla da ön plana çıkan bir şehir. Birçok insan Samsun'a farklı sebeplerden dolayı geliyor ve yenebilecek güzel yemekleri araştırıyor. Bizler de bu yazımızda "Samsun'da yenebilecek en güzel yemekler nelerdir?" şeklinde bir araştırma yaptık. Özellikle mutfak kültürüyle ilgilenenler için Samsun eşsiz fırsatlar sunabiliyor. Gerçekten bu yörenin halkı lezzetli yemekler yapıyor. Gelin hep birlikte Samsun'da yapılan en lezzetli yemeklere bakalım...
1) Samsun Pidesi
Karadeniz pidesi denilince akla gelen ilk şehirlerden birisi muhakkak Samsun'Ddur. Bafra Pidesi özellikle kapalı, kıymalı veya kuşbaşılı olanlar oldukça lezzetli. Terme Pidesi ise açık ve daha çıtırdır. En çok tercih edilen Kıymalı, peynirli ve yumurtalı olan pideler. Bu anlamda Samsun Pidesi Samsun'un en önemli lezzetlerinden birisi olarak ön plana çıkıyor. Peki Samsun Pidesini nerede yemeliyiz?
*Tarihi Bafta Pidecisi ( İlkadım )
*Seçkin Pide Salonu ( Atakum )
* Lezzet Pide ( Terme )
2) Tirit ( Kaz veya Tavuk )
Kaz etini herkes sevmeyebilir fakat bu yemeğin lezzetli olduğunu birçok kişi söylüyor. Özellikle kaz etiyle yapılan türü Samsun'un kış yemeklerinden birisi. Bafrada ise bu yemek oldukça popüler. Didiklenmiş kaz,tavuk etleri, et suyu ile ıslatılmış yufka ekmeği üzerinde sunuluyor. Yanında yoğurt veya salata ile servis ediliyor.
3) Keşkek
Düğün ve özel günlerin vazgeçilmez yemeğidir Keşkek. Keşkek aynı zamanda Tokat yöresinde de bilinen yemeklerden birisidir. Et ve buğdayın taş fırında uzun süre pişirilmesiyle yapılıyor. Samsun'un kırsal kesimlerinde oldukça yaygın olan Keşkek bir hayli lezzetli..




