Samsunspor Boluspor karşısında sezonun en iyi başlangıcını yaptı. Maça presle başlayan Samsunspor henüz 1. Dakikada Ahmet Sagat Yusuf Emre ve Lauranın inatçı takibi sonucu golü buldu ve adete maça golle başlamış oldu. Golün verdiği moralle rakibine sahanın her yerinde baskı uygulayan Samsunspor'da Yusuf Emre, Muhammet ve Celil üçlüsü rakibine adeta orta sahayı geçme şansı tanımadı. Ahmet Sagat ve Laura bu üçlüye preste yeteri kadar destek vermeyince konuk takım Boluspor 30. Dakikadan sonra özellikle kanatlardan Samsunspor kalesine gelmeye başladı. Gökhan Karadeniz ve Kayambe ile gol arayan Boluspor 45.dakikada VAR destekli penaltı kazandı. Gökhan Karadeniz topu filelere gönderince ilk yarı atılan karşılıklı gollerle berabere sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarı başlangıcı da adeta ilk yarının fotokopisi gibiydi. Samsunspor yine hızlı başladı rakipten topu çabuk kaptı. 48. Dakikada Yusuf Emre sağdan atağa çıkan sağ kanat oyuncusu Ali Ülgen'in önüne şık bir pas attı Ali yerden sert bir vuruşla takımını bir kez daha öne geçirdi. Bu golden sonra Boluspor Samsunspor sahasında daha çok görünmeye başladı. Boluspor ataklarında Zeki Yunus Emre ve Alimden kurulu defans üçlüsü adeta etten duvar ördü. Ancak 70. Dakikaya kadar Samsunspor adına sahanın en iyisi olan oyun aklı Yusuf Emre yorulunca Boluspor orta saha üstünlüğünü ele aldı.
Bunun semeresini de son dakikada bulduğu golle aldı. Samsunspor galibiyeti hakettiği maçta bir puanla yetinmek zorunda kaldı.