Ülkemiz gerek tarihi, gerek mutfağıyla birçok ülkeyle yarışabilir konumda. Yine ülkemiz doğal güzellikler açısından da birçok zenginliğe sahip. Bizler her ne kadar doğaya ve çevreye gerekli saygıyı göstermesek bile, yurt dışından gelen turistler çevremize ve yemeklerimize bayılıyor.
Tabi ki her ilimizin kendi kültürüne uygun yemek çeşitleri bulunuyor. Samsun ilimizin de muhakkak kendi yöresine ait muhteşem bir yemek kültürü var. Peki bu yemek kültürüne hangi yemekler dahil gelin birlikte bakalım... Samsun'un özel yemekleriyle karşınızdayız. İyi okumalar...
1) Bafra Pidesi
Uzun, kapalı, çıtır kenarlı, kıymalı veya kuşbaşılı yapılan özel bir pide çeşidi. Hamur işinden ve etten hoşlananların muhakkak tatması gereken bir lezzet. Bu yemeği özel kılan bazı nedenler var. Özellikle eski taş fırınlar içerisinde pişmesi, bol miktarda içinin olması ve ince hamurlu olması Bafta pidesini özel yapan nedenler arasında yer alıyor. Genellikle tereyağı ile servis edilen bu yemek Samsun'un en yaygın bilinen lezzetlerinden birisi olma özelliğini taşıyor.
2)Çakallı Menemeni
Öyle düz menemen deyip geçmeyin. Çakallı menemeni gerçekten bir harika.. Bol tereyağlı, salçalı sulu menemendir bu. Klasik menemen birazcık daha sulu olur fakat bu birazcık daha kıvamlı ve yoğun olmasıyla ön plana çıkar. Ayrıca tüm bunların yanı sıra yağlıdır.
Nerede meşhurdur diye soracak olabilirsiniz. Çakallı köyü yani Kavak ilçesi içerisinde yediğiniz menemen tam olarak bunun yeri sayılır.




