Şehit ateşi ile sadece yüreğimiz değil ,bütün Türkiye yanıyor.Türkiye'yi yakan şehit ateşi Samsun'u da yakıyor.Şehit ateşinin Samsun'da tutuşturduğu yangın Samsun'u ve yüreğimizi hiç terk etmiyor.Samsun'u terk etmeyen yangın adeta bütün Türkiye'yi yakıyor.


Acıların en tarifsizi olan şehit acısı gün geçmiyor ki, bir yenisi daha yüreğimize düşmeye, canımızı acıtmaya devam ediyor.Samsun'un asker,polis şehitlerinin sayısı hızla artıyor.Şehit ateşi canımızı acıtıyor, yüreğimizi burkuyor.Samsun ilçeleriyle birlikte hiç sönmeyen bir şehit ateşiyle adeta cenaze evine döndü.Şehit cenazesinden şehit cenazesine koşuyoruz…2016 yılın nisan ve mayıs aylarında Samsun merkez ve ilçeleri Havza,Bafra ,Kavak derken bu defa da Ayvacık şehit ateşinin yüreğimize düştüğü ,canımızı acıttığı yer. Van'ın Çaldıran İlçesi'nde teröristlerin zırhlı askeri araca yönelik düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'un (24) Samsun'un Ayvacık İlçesi'ndeki babaevine ateş düştü. Şehit Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz, altı ay önce Mafiye Kaygusuz ile evlenmiş ve düğün sonrası ilk görev yeri olan Van'a gitmişti.Gerçekten Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde tarifsiz büyük bir bir acı yaşanıyor.Şehit acısına tanık olmak ,şehit acısınıı yürekten hissetmek hepimizi kahrediyor.Şehit eşi Mafiye ,şehit annesi Hatun ve şehit babası Avni Kaygusuz'un yüreğine düşen şehit ateşini anlatacak hiçbir kelime bulamıyorum. Ocaklar sönüyor,yürekler yanıyor ,şehit ateşi en çok birebir düştüğü yeri yakıyor, çiçeği burnunda evlilikler yaşanmadan bitiyor.Hainlik ve kahpelik içimizde kol kola, elele yürüyor.Kim ne derse desin, kim nasıl anlatırsa anlatsın şehit ateşi en çok ana yüreğini yakıyor.Ana yüreğinin yandığı yerde olmak,acıların en dayanılmazını ,en yürek burkanını gözler önüne seriyor.Samsun'da ve ilçelerinde bu kaçıncı kez saf tuttuğum şehit cenazesinin namazını kılıyorum bilmiyorum. Her defasında şehit cenaze namazını kıldıran hoca ,'Şehidimize hakkınızı helal ediyor musunuz ' diye soruyor.Hoca da biliyor ki asıl hak şehidin bizdeki hakkıdır. Çünkü ana kuzuları, ülkemizin bağımsızlığı ,bütünlüğü , vatan toprağımızın bölünmez bütünlüğü,toplumsal huzurumuz, birlik ve beraberliğimiz uğruna her şey vatan için diyerek canını seve seve feda etmekten çekinmeden şehitlik mertebesine adeta koşuyorlar…Bu yüzden asıl haklarını bize helal etmesi gerekenler kahraman şehitlerimizdir.Şehit ateşinin Samsun'da hiç sönmediğine tanıklık etmek isyanımızı öfkemizi büyütse de öfkemizi ve isyanımızı hep kontrol altında tutuyoruz.Biliyoruz ki,Türk milletini kahpeçe bir oyuna getirmek isteyenler pusuda bekliyor.Ne kuklacılara ne de kuklalara ödün verecek değiliz.Van'dan silah arkadaşları tarafından Samsun'a uğurlanan Ayvacıklı Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'u cennete uğurlamak kolay değil. Şehidimizi cennete uğurlarken; elbette canımız yanıyor,yüreğimiz burkuluyor,vicdanımız sızlıyor. Her şey gayet net ,şehit acısı Samsun'u terk etmiyor. Samsun'un şehit evine döndüğüne şüphe yok.Daha 13 gün önce Kavak'ta Şırnak'ta şehit düşen Özel Harekat Polisi Ersan Gürpınar'ı 12 Mayıs 2016'da Samsun'un Kavak İlçesi'nden binlerle son yolculuğuna ,cennete uğurladık.

Bu defa Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'u Samsun'un Ayvacık İlçesi'nden binlerle son yolculuğuna ,cennete uğurluyoruz.Ayvacıklı kahraman şehidimizi ,canımızı ,evladımızı son yolculuğuna uğurlarken de her zaman olduğu gibi bu son olsun diyoruz…

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'a Allah'tan rahmet ,ailesine ve Türk milletine başsağlığı , sabır ve metanet diliyorum.Şehidimizin ruhu şad olsun.