Bugün Sofrada Ne Olacak? İç Isıtan Ev Yemeği Menüsü

Kahvaltı yapıldı, çay bitti, herkes dağıldı. Mutfağın kapısından içeri bakıp “Bugün ne pişirsem?” diye duran o sessiz an var ya, işte tam orası. Bugün sana sıcacık, evi mis gibi kokutan, uğraştırmayan ama sofrayı zengin gösteren bir menü önerisi getirdim. Öyle abartı yok, malzemeler tanıdık. Kış günü insanın içi ısınıversin.

Tarhana Çorbası – Ev Kokusu Gibi

Tarhana zaten başlı başına bir huzur. Tereyağıyla salça kokusu birleşince ev bir anda “iyi ki evim” dedirten o kokuya bürünüyor.

Kasım Tatlılarında Büyük Patlama – Bu Tarifler Herkesin Mutfaklarına Girdi
Kasım Tatlılarında Büyük Patlama – Bu Tarifler Herkesin Mutfaklarına Girdi
İçeriği Görüntüle
  • 2 kaşık tarhana
  • 4 bardak su
  • Tereyağı, az salça, tuz

Yağı erit, salçayı kokut, suyu ekle, tarhanayı azar azar atıp karıştır. On dakika kaynasın. Yanına sıcacık ekmek… Tamamdır.

Kuru Fasulye & Pilav – Klasiklerin Zirvesi

Kuru fasulye dediğin sabır ister ama karşılığı güzel olur. Akşam sofrada herkes birden sessizleşir, kaşığın tıkırtısı duyulur.

Fasulyeyi geceden ıslat, soğanı kavur, salçayı ekle, fasulyeyi koy, suyunu ver. Yumuşayana kadar sabret. Tuzunu en son koymayı unutma.

Pilav da kavurma kısmında gizli. Pirinç hafifçe şeffaflaşınca suyu ekle. Suyunu çekince kapat, üstüne havluyla dinlendir. Şımarmaz.

Tatlı: Tulumba – Dışarıdan Alınmış Gibi

Su+tereyağı kaynar, un eklenir. Hamur ılınınca yumurta girer. Sık, kızart. Şerbet gezdir. Sıcak hamur + soğuk şerbet arkadaşlığı asla şaşmaz.