Yapıları daha dayanıklı bir hale getirmek ve çeşitli etkenlere bağlı olarak üzerinde çatlak oluşmasını önlemek amacıyla sıva filesi olarak adlandırılan özel yapı malzemeleri kullanılır. Dış ve iç cephelerde yalıtım amacıyla taşıyıcı malzeme olarak kullanılan sıva filesinin yanı sıra https://sivafilesi.com.tr/derz-bandi/ kullanım alanı genişliğiyle öne çıkan bir üründür. Sıva Filesi inşaat sektöründe sıklıkla kullanılan https://sivafilesi.com.tr/kose-filesi/ ve sıva filesi gibi ürünleri ekonomik fiyatlarla satın alabileceğiniz bir marka olarak sektörünün önde gelen isimleri arasında yer almaktadır. Siz de sıva filesi ve derz bandı gibi çeşitli ihtiyaçlarınızı kaliteli ve ekonomik çözümlerle karşılamak için Sıva Filesi ürün kategorilerini inceleyebilirsiniz.

Sıva filesi kullanımının söz konusu olduğu durumlarda seçilen ürünün kullanım alanının özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygunluğunun yanı sıra marka ve model tercihi konusunda da dikkatli olunmalıdır. Kaliteli ve dayanıklı ürünleri uygulamalarda kullanmak aynı zamanda optimum fayda sağlamak için olmazsa olmaz bir adım olarak kabul edilmelidir. 2017 yılından bu yana sektöründeki hizmetlerini sürdüren Sıva Filesi kullanıcıların ihtiyaçlarına sunduğu çözümlerle sektörün standartlarını yükseltmektedir. Siz de Sıva Filesi web sitesini ziyaret ederek konforlu ve avantajlı bir alışveriş yapabilir, duvar uygulamalarının kalitesini artırabilirsiniz.

Sıva filesi modelleri arasından kaliteli ve doğru ürünleri seçmek, bu ürünleri doğru tekniklerle uygulamak yapıların ömrünün uzamasını sağlayan faktörler arasında yer alır. Böylece yapıların daha dayanıklı ve konforlu bir hale gelmesi sağlanır.

Sıva Filesi Kullanım Alanı Özelliklerine Uygun Olarak Seçilmelidir

Sıva filesi satın alırken ilk yapılması gereken, uygulama alanının özelliklerini değerlendirmektir. Alan ölçüsü, ortam koşulları, maruz kalınan çevresel etkenler, kullanım alanının iç ya da dış cephe olması gibi detayların ürün seçimi sırasında göz önünde bulundurulması gerekir. Köşelerde ve kirişlerde kullanılacak olan sıva filelerinin en az 30 santimetre genişliğinde olması gerekir. Böylece kullanım alanında çatlak oluşumu önlenebilir.

Duvarlarda çeşitli nedenlere bağlı olarak meydana gelebilecek fiziksel değişimler zaman içinde deformasyona yol açabilir. Bu nedenle seçilen sıva filesi esnek bir yapıda olmalıdır. Esnek yapıdaki sıva fileleri uygulama yüzeyine uyum sağlama özellikleri sayesinde işlevlerini maksimum verimlilikle yerine getirebilirler.

Alkali direnci, sıva filesi satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konular arasında yer alır. Sıva filesinin yüksek alkali direnci karşısında direnç göstermesi zaman içinde karşı karşıya kalınması olası erime ve deformasyon gibi riskleri önleyebilir. Böylece daha uzun ömürlü kullanım imkanı elde edilebilir.

Farklı kalınlık ve uzunluklarda üretilebilmesi nedeniyle sıva filesinin seçimi sırasında yalnızca genişlik ve uzunluk ölçülerine değil aynı zamanda kalınlık ölçülerine de dikkat edilmelidir. Özellikle kullanım alanının çevresel etmenlere yoğun bir şekilde maruz kaldığı dış cepheler olması halinde kalın yapıya sahip sıva filelerinin kullanımı tercih edilmelidir.

Sıva filesi satın alırken değerlendirilmesi gereken diğer etken, sıva filesinin ağırlık değeridir. Sıva filelerinin kaplama ağırlığı ve kaplamasız ağırlık olmak üzere iki farklı ağırlık değeri bulunur. Dış cephelerde kullanım amacıyla alınan sıva filelerinde kaplama ağırlığı, kaplamasız ağırlığın %20 ila %25’i kadar olmalı, böylece çok daha dayanıklı bir kullanım imkanına ulaşılabilmektedir.

KARADENİZ’DEKİ GİZLİ TEHLİKE: ÇEKEN AKINTI KARADENİZ’DEKİ GİZLİ TEHLİKE: ÇEKEN AKINTI

Sıva Filesinin Korozyon Direncine Dikkat Edin

Metal sıva filesinin kullanılacağı durumlarda korozyon direnci mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Çünkü neme ve rutubete maruz kalan sıva filelerinin oksitlenme ve paslanma gibi sorunlara neden olması riski vardır. Bu aynı zamanda sıva filesinin fonksiyonelliğini sürdüremeyeceği anlamına gelir. Sıva filesi kullanımından optimum fayda sağlanması için korozyon direnciyle öne çıkan yapı malzemelerinin tercih edilmesi önemlidir.

Sıva filesinin kullanılacağı uygulama alanıyla birim ağırlığı birbiriyle uyumlu olmalıdır. Böylece son derece avantajlı bir uygulamaya ulaşılabilir. Isı ve gürültü izolasyonunun sağlanması amacıyla da önemli bir malzemedir. Bu yüzden sıva filesi satın alım kararı verilmeden önce hangi işlevlere sahip bir sıva filesine ihtiyaç duyulduğu ve kullanım amacı net bir şekilde belirlenmelidir.

Sıva filelerinin pek çok farklı kullanım amacı vardır. Bu nedenle sıva filelerinin üretimi sırasında farklı bileşenlerin kullanılması mümkün olabilir. Tavanda ya da zeminde kullanmak için sıva filesi satın almak isteyen kişilerin tercihi plastik bileşenlerden destek almak olmalıdır. Böylece basınç kaynaklı çatlaklar önlenebilir.

Sıva fileleri doğru tekniklere hakim, uzman ve deneyimli sıva ve duvar ustaları tarafından uygulanmalıdır. Amatör kullanıcıların gerçekleştirdiği uygulamalar sırasında çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalınması riski vardır. Özellikle sıva filesi doğru şekilde konumlandırılamaz ya da uygulama sırasında kayarsa, alınacak sonuç hedeflenen faydayı sağlamayabilir. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için yapışkanlı sıva filelerinin kullanımı tercih edilebilir. Pratikliğiyle öne çıkan bu ürünler doğrudan uygulamalarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Sıva filesi uygulamalarının etkili sonuçlar sağlayabilmesi için uygulama alanının özelliklerine uygun yardımcı ürünler kullanmaya özen gösterilmelidir. Özellikle alçıpan yüzeylere sıva filesi uygulanmadan önce derz bandı kullanılması fayda sağlayabilir. Alçıpanların birleşme yerini derz bandıyla kapatmak ve üzerine sıva filesi uygulamak, etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olur.

Editör: Vadi Sağdıç