YSK, Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın, Ramazan ayı dolayısıyla iftar saatlerinde oy sayımına kısa bir ara verilmesi talebini reddetti.

Ekran Alıntısı-618

Yüksek Seçim Kurulu, oy sayımının aralıksız yapılması gerektiğine oy birliğiyle karar verdi.

31 Mart seçimlerinin Ramazan ayına denk gelmesiyle birlikte Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan ilginç bir talep geldi. Oy sayımı sırasında iftar saatlerinde kısa bir mola verilmesi talebi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından geri çevrildi. Seçim ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine oy birliğiyle karar verildi.

Bu Fiyatlar İnsanı Deli Eder! ŞOK 27-30 Nisan Kataloğu Yayında... Bu Fiyatlar İnsanı Deli Eder! ŞOK 27-30 Nisan Kataloğu Yayında...

YSK'nın açıklamasına göre, Bahçe İlçe Seçim Kurulu'nun yazılı başvurusunda, Ramazan ayı sebebiyle iftar saatinde sadece su ile orucun açılması durumunda sağlıklı bir oy sayımının yapılamayacağı ifade edildi. Ancak YSK, bu talebi inceledikten sonra, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un ilgili maddesinde belirtilen "oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır" hükmünü hatırlattı.

YSK'nın ayrıca Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelge'de benzer bir düzenleme olduğunu belirttiği ifade edildi. Bu sebeple, oy sayım ve döküm işlemlerinin kesintisiz yapılması gerektiğine oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.

Editör: Arda KERSU