Bu gün 10 Kasım ,Atatürk’ü bütün yurtta rahmet ve minnetle anıyoruz. Biliyoruz ki her fani insanın bir ölüm günü vardır, 10 Kasım’da Atatürk’ün ölüm günüdür. Onu ,ölüm gününde yas tutmak için anmıyoruz. Böyle günlerde bu vatanı vatan yapan değerleri Türk milletine kazandıran büyük önder Atatürk’e olan vefa borcumuzu her zamankinden çok hatırlıyor, bedenen aramızda olmasa bile fikren izinde yürümekten duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek için 10 Kasımları saygı günleri kabul ediyoruz.

Atatürk hiçbir şekilde bir ilah değildir, asla tapmıyoruz. O dünyanın ve Türk milletinin tartışmasız kabul ettiği gerçek bir liderdir. Yaşadığı dönemde bu vatanı düşman çizmesinden kurtarmak için silah arkadaşlarıyla ve Türk halkıyla birlikte düşmana karşı göğüs göğüse kahramanca savaşmış bu savaşları büyük zaferlerle taçlandırmıştır. O sadece zaferden zafere koşan bir asker değil,Türk milletini en ileri ,en çağdaş ülkelerin seviyesine çıkarmak için aydınlık bir yol açan büyük bir önderdir. Bütün bunları kendisini düşünen bencil ve kibirli bir insan olarak değil, milletini ve gelecek nesilleri düşünen ileri görüşlü bir lider olarak yapmıştır Ölümünden bu güne kadar geçen zamana rağmen bugün hala hatırlanıyor, minnetle anılıyor ve izinde yürümeye devam ediliyorsa ,bunun en önemli ve tek sebebi Türk milletine verdiği güvendir. Atatürk Türk milletine güvenmiş ,Türk milleti de şüphesiz Atatürk’e güvenmiştir. Bu karşılıklı güven sayesinde üzerinde savaşın külleri olan bu vatan topraklarında Türk milleti Atatürk’le birlikte yeniden doğmuş, yoksulluğu ve yokluğu yenmek için bütün yurtta ışık yakmıştır. O ışık zaman içerisinde çok büyümüş bütün yurdu aydınlatan koca bir güneş olmuştur .Bu millet onun işaret ettiği şekilde çok çalışmış, uygarlık adına batıda ya da başka bir yerde ne varsa almış, bütün yeniliklere ülkemizin kapısını açık tutarak modern ve çağdaş Türkiye’yi dünya devletleri arasına sokmuştur. Atatürk’e bu yüzden çok minnettarız. Onun sayesinde kadının adı var ,seçme seçilme hakkı var. Bu az şey değildir. Empati yapalım, seçme seçilme hakkı olmayan kadınların yerine kendimizi koyalım. Eğer Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmamış olsaydı, bu gün çağdaş bir Türkiye’den bahsedebilir miydik? Bu tek sebep bile Atatürk’e çok minnet duymamız için yeterde artar bile…

Atatürk saygısızlığı değil ,saygıyı ,rahmeti ve en çok minneti helalinden hak eden dünyanın örnek gösterdiği gerçek bir liderdir. Türk millet olarak böylesine büyük takdirler alan ve fikren ölümsüz olan büyük bir lidere sahip olmaktan elbette gurur duyuyoruz. Bu gurur Türk milletinin ortak gururudur. Bu vatanı vatan yapan değerlerin başında Atatürk gelmektedir. Atatürk her şeyi ile kendisini milletine feda etmiş ,milleti için her şeyini vermiş ,hasta yatağında bile milleti için çalışmış gerçek bir liderdir.10 Kasımlar bu yüzden yas günü değildir.10 Kasımlar gerçek ve örnek bir önderi bütün dünyaya gururla hatırlatma ve çok minnet duyma günüdür.Atatürk’e,silah arkadaşlarına ve bu vatanı düşmandan kurtaran isimi bilinen, ismi bilinmeyen bütün kahramanlara ,aziz şehitlerimize ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimize bir kez daha Allah tan rahmet diliyor ve saygıyla önlerinde eğiliyorum ,nur içinde yatsınlar.