TikTok hali hazırda 1 milyondan fazla kullanıcıya sahip dev bir sosyal medya platformudur. Çevrenizde TikTok videosu çekerek para kazanan tanıdıklarınız olabilir. Ve siz de hayatınızda farklı bir şekilde para kazanmak istiyorsanız bu yazı tam size yardımcı olmak için yazıldı.

Bu yazıda yeni başlayanlar için ilgi çekici bir TikTok hesabına nasıl sahip olabilirsiniz, videolarınıza daha çok beğeni nasıl alınır ayrıntılı inceledik. Size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz çeşitli yöntemlerden bahsettik. Özellikle TikTok beğeni satın al üzerinde SubsBoost nasıl çalışır ve yeni açtığınız hesabınızda başarılı bir şekilde daha ciddi paralar nasıl kazanır açıklıyoruz.

Siz de TikTok videolarınıza beğeni kazanmanın alternatif yollarını arıyorsanız, yazımızın devamını ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz. İşte TikTok'ta nasıl beğeni alınır yeni başlayanlar için ipuçları.

TikTok Beğeni Kazanma Taktikleri

TikTok kullanıcılarının beğeni kazanabilip, rakiplerinin önlerine geçebilmeleri için kaliteli içerik oluşturmak dışında da yapmaları gereken şeyler vardır. Bunların başında da TikTok algoritmasının çalışma prensiplerini öğrenip, düzenli olarak bu doğrultuda ilgi çekici paylaşımda bulunmak gelir.

Giriş: Sosyal medya platformlarında bir şekilde öne çıkmak

Popüler olan sosyal medya platformlarında öne çıkmak için TikTok beğenileri önemli bir kriter olarak baz alınır. Bir şekilde rakiplerinizin önüne çıkmak için, ilgi çekici ve kaliteli içerikler oluşturmak ve düzenli olarak video paylaşmanız gerekir.TikTok, bir sosyal medya platformu olarak, kullanıcıların kısa süreli videolar oluşturarak yaratıcılıklarını sergilemelerine olanak sağlar.

Niş Alanınıza Belirli Bir Şekilde Karar Verin

1. Yüksek kaliteli videolar oluşturma teknikleri

Yüksek kaliteleri videolar oluşturabilmek için niş alanınıza odaklanabilir ve rakiplerinizden ayrılabilirsiniz.Yüksek kaliteli videolar oluşturmak için, iyi bir aydınlatma ile çekim yaparak işe başlayabilir ve iyi bir kamera ve tripod kullanabilirsiniz. Belirli bir nişi anlamak ve hedeflemek, daha fazla etkileşim almanızın ön koşulu olabilir.

2. Niş alanına odaklanın ve rakiplerinizden ayrılın

Nişinizdeki en çok etkileşim alan trend konuları ve popüler içerik kategorilerini belirlemek için “Sizin İçin” sayfasını keşfedebilirsiniz. Niş alanına odaklanın ve rakiplerinizden ayrılın, böylece takipçi sayısı artar.

Niş alana sahip olmak demek paylaşımlarınızın size özel bir konuda olmasıdır. Alanınızı geniş tutabilseniz de kendinize ait bir paylaşım alanı söz konusu olmalıdır. Yani bir konuda uzmanlaşıp, hep benzer ilgi alanında paylaşım yapmanız, takipçilerinizin sizi devamlı takip etmesini sağlayacaktır.

Beni takip edin, her konuda paylaşım yapacağım demek olmaz. TikTok'ta bir niş alan üzerinde en uzman veya en komik siz olmalısınız. Bu doğrultuda çalışırsanız beğenileriniz de artar.

Viral Olmanın Altın Kuralları

Yeni başlayan bir TikTok kullanıcısıysanız ve hayaliniz emek vererek çektiğiniz videoların viral olması ise doğru yerdesiniz. TikTok fenomenlerini ve viral olmuş videoları inceleyerek yaptığımız araştırmaların sonuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.

İşte viral olmanın altın kurallarından en önemli ikisi:

●      Hashtag kullanımına dikkat etmek

●      Hangi saatte videonuzu yayınlayacağınıza iyi karar vermek

Gelin bu kuralları daha yakından inceleyelim.

Popüler hashtag’leri kullanın ve doğru zamanda yayınlayın

Popüler hashtag’leri kullanmak, videolarınızın keşfedilebilirliğini önemli ölçüde artırabilir ve çok önemlidir. Yayın zamanını optimize etme teknikleri, takipçilerinizi artırmanıza yardımcı olur. Videolarınızı doğru zamanda yayınlayın, böylece fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

Ancak, doğru hashtag seçebilmek için dersinizi iyi çalışmış olmanız gerekir. İyi bir hashtag akılda kalıcı ve etkileyici olmalıdır. Ayrıca video içeriğinizle de alakalı olması videonuzun viral olabilme olasılığını artıran etmenlerden olabilir.

İlgi çekici içerikler, ilgi çekici hashtaglerle doğru zamanda yayınlandığında, ne kadar kısa sürede viral olabileceğine şaşırabilirsiniz.

Yayın zamanını optimize etme teknikleri

TikTok analizlerini kullanarak ve hedef kitlenizin yaş, konum, saat dilimi gibi demografik özelliklerini inceleyerek, takipçilerinizin çevrimiçi olma olasılığının en yüksek olduğu en yoğun yayın saatlerini belirleyebilirsiniz.Yayın zamanını optimize etmek, takipçi sayısı artar.

Doğru yayın zamanını seçerken:

●      Videolarınızın içeriği,

●      Hitap ettiği kesim,

●      Yaş aralığı,

●      Cinsiyet vb.

gibi durumları dikkate almak önemlidir.

Örneğin, küçük yaştaki gençler hedef kitlenizse, gece 12'de ve sonrasında paylaşım yapmanız doğru olmayabilir. Veya okul çağındaki çocuklar hedef kitleyse, okulda oldukları saatlerden ziyade, okul çıkış saatlerinde videonuzu yayınlamanız, viral olabilmesi için şansını artıran etmenlerden olacaktır.

İşbirliği ve Tanıtım

Artık tüm sosyal medya kullanıcılarının daha fazla beğeni alabilmek için başvurduğu bir yöntem daha var: Diğer TikTok kullanıcıları ile işbirliği yapmak. Peki bu yöntem nasıl kullanılır? Gelin size ayrıntılarıyla anlatalım.

Başka hesaplarla ortak bir işbirliği yapmanız durumunda, hem sizin takipçileriniz hem de diğer tarafın takipçileri sizden haberdar olur. Beğeni almak istediğiniz videonuz ve diğer videolarınıza bir anda potansiyel beğeni kazanmış olursunuz.

Diğer içerik üreticileri ile işbirliği yapın

Diğer TikTok içerik oluşturucuları ve etkileyicileriyle işbirliği yapmak, beğeni erişiminizi genişletmenize ve ek beğeniler kazanmanıza yardımcı olabilir. Potansiyel işbirlikçileri bulmak için, ilişkilendirilebilir içeriğe ve benzer bir hedef kitleye sahip içerik oluşturuculara dikkat etmekte fayda var.

Aksi takdirde sizin vieolarınızla ilgilenmeyecek bir kitleye sahip biri ile yapılan işbirliği, beklediğiniz sonuçları vermeyebilir.

Diyelim ki sizin niş alanınız seyahat. Sizin işbirliği yapmanız gereken hesaplar, seyahat acentaları, diğer seyahat fenomenleri, belki restoran ve turizm sektöründe çalışan işletmeler, oteller vs. olabilir. Siz bir seyahat hesabına sahipken, güzellik ve bakım, işte yemek gibi hesaplarla ortaklık yapmanız size uzun vadede kalıcı takipçiler kazandırmayabilir.

Sizin hedef alacağınız potansiyel takipçileriniz, yine sizi takip edenler gibi sizle aynı ilgi alanına sahip kişiler olmalıdır.

Bir sosyal medya entegrasyonu ile tanıtım yapın

TikTok içeriğinizi diğer sosyal medya platformlarında da aynı anda tanıtmak, içerik erişiminizi genişletmenize yardımcı olabilir. Takipçileri TikTok’taki videoların tamamını izlemeye motive etmek için videolarınızdan bir teaser içeriği oluşturabilirsiniz.

Böylelikle sizin neler yapmakta olduğunuz hakkında bir fikirleri olur ve ilgi çekici içerikler oluşturduğunuzu kanıtlayabilirsiniz. Bu da size yardımcı olacaktır ve yeni takipçiler kazanma şansınızı katlayabilirsiniz.

Ne kadar çok sosyal platformlarda videolarınızı paylaşır, ne kadar çok fazla kişiye erişmelerini sağlayabilirseniz, o kadar çok TikTok video beğenisi olarak size geri dönüşü olacaktır.

Çekiliş ve Yarışma

Bir diğer başarısı kanıtlanmış beğeni kazanma taktiği de hesabınız üzerinden çekiliş ve yarışmalar düzenlemektir. Sosyal platformlar ismi üzerinde sosyal olmalıdır. Yani hesabınızı akıllı bir şekilde kullanarak sizi takip eden kişilerle etkileşim kurmanın yollarını aramalısınız.

Çekilişler veya çeşitli yarışmalar düzenlemek bunu başarmanın etkili bir yoludur.

Bir çekiliş veya yarışma düzenleyin ve takipçilerinizi artırın

TikTok’ta hediye veya yarışmalar düzenlemek, katılımı teşvik etmek, beğeni kazanmak ve yeni takipçiler çekmek için oldukça etkili bir yöntemdir. Başarılı bir çekiliş düzenlemek için, izleyicilerinizden videonuzu beğenmelerini, hesabınızı takip etmelerini ve arkadaşlarını etiketlemelerini istemek gibi net kurallar ve yönergeler belirleyebilirsiniz.

Bu sayede çekilişe katılan kişi sayısı kadar onların çevrelerine de erişme imkanı sağlarsınız. Bu yöntemi kullanarak takipçi sayınızı veya belirlediğiniz videonuzdaki beğeni sayısını 2'ye veya 3'e katlamanız içten bile değil.

Çekiliş ve yarışma düzenleme teknikleri

Çekiliş ve yarışma düzenleme tekniklerini doğru bir şekilde kullandığınız durumlarda takipçi sayısı artar. Çekiliş ve yarışma düzenlemek, video etkileşimlerinizi de artırmanıza yardımcı olur.

Bu tür bir yöntemi kullanırken şunlara dikkat edebilirsiniz:

●      Belirlediğiniz videonuzu beğenmek şartı olmalıdır.

●      Sizin hesabınızı takip ediyor olmalıdırlar.

●      En az bir arkadaşını (veya daha fazla sayıda, buna siz karar verebilirsiniz) videonuzun altında yorumlarda etiketlemeleri gereklidir.

●      Etiketlenen kişilerin de sizi takip etme zorunluluğu olabilir.

Unutmayın, bu kuralları ihtiyaçlarınıza ve takipçilerinizin ihtiyaçlarına göre siz belirleyebilir ve değiştirebilirsiniz. Her koşulda, mesajınız şu olmalıdır: TikTok hesabımı takip edin, takip ettirin. Siz de bunun karşılığında takipçilerinize söz verdiğiniz hediyeleri verebilirsiniz.

Özellikle çekiliş sonuçlarını tüm takipçilerinizle şeffaf bir şekilde paylaşmanız hem adil bir düzen olduğunu gösterir, hem de olası bir takipçi kaybetme riskini ortadan kaldırır.

TikTok hesabınızın yanı sıra, çekiliş ve yarışmalarınızı diğer kendi sosyal hesaplarınızdan da duyurabilirsiniz.

SubsBoost Beğeni Satın Alma Seçeneği

Özellikle yeni başlayan bir TikTok kullanıcısı iseniz, yukarıdaki taktiklerin tamamını denemiş veya deniyor olabilirsiniz. Ancak halen daha dilediğiniz beğeni ve takipçi sayılarına erişememiş, hiçbir videonuz viral olmamış olabilir.

Bu noktada size daha garanti bir yöntemle geliyoruz. Yazımızın başında da değindiğimiz üzere, video etkileşim sayılarınızı SubsBoost hizmetlerinden faydalanarak artırabilirsiniz. Nasıl mı? Gelin bakalım.

Nasıl beğeni satın alabilirim?

SubsBoost, TikTok ve diğer platform kullanıcılarının etkileşim oranlarını kısa sürelerde artırmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulmuş önemli bir beğeni sağlayıcısıdır. Pekçok ünlü fenomenin kariyerlerinin bir döneminde kullanmış olduğu veya halen daha da kullanıyor olduğu bir hizmettir.

Bir defalığına mahsus değil, ihtiyacınız olduğunda kullanabilecek olduğunuz bu hizmette beğeni satın almak çok kolay. Tek yapmanız gereken SubsBoost internet sitesine gidip, size sunulan çeşitli sayıdaki TikTok beğeni paketlerinden birini seçip satın almak.

Sonra yapmanız gereken başka bir şey yok. Sırtınızı yaslayıp, satın aldıgınız TikTok beğenilerinin videonuza yavaş yavaş eklendiğini izleyebilirsiniz. Ayrıca, satın aldığınız beğeni sayısından daha fazla beğeni görürseniz şaşırmayın.

Videonuza beğeni geldikçe, TikTok'ta daha üst seviyelere çıkacak ve görünürlüğü artacak. Bu nedenle organik beğeniler de kazanabilir, beğeni sayınızı beklediğinizden de fazla seviyelere çekebilirsiniz. Beğeni sayınız arttıkça, takipçi sayınızda da organik bir artış bekleyebilirsiniz.

Beğeni satın aldığım anlaşılır mı?

SubsBoost kullanarak satın almış olduğunuz beğeniler, diğer takipçileriniz tarafından veya sizden başka hiç kimse tarafından farkedilmez. Bunun da nedeni, satın aldığınız beğeniler:

●      Gerçek kişilere aittir,

●      Aktif kişilerden oluşur,

●      Profil resmi olan TikTok kullanıcılarıdır,

●      Beğeniler doğal bir şekilde videonuza eklenir.

Bu durumda herhangi birinin sizin TikTok beğeni satın aldığınızı farketme veya anlama ihtimali ortadan kalkmış olur. Her şey olması gerektiği gibi olur ve sizin beğeni satın alma ile ilgili endişelenmenize gerek kalmaz. Zira bu yöntem pekçok fenomen tarafından düzenli olarak kullanılır.

Sonuç: TikTok Beğeni Kazanma Taktikleri için Son Düşünceler

Başarılı bir TikTok stratejisi oluşturma, doğru bir araştırma ve ne yaptığını bilmekten geçer. Bu yazımızda TikTok'ta etkileşim ne kadar önemli ve artırmak için neler yapabilirsiniz ayrıntılı olarak bahsettik. Her yeni başlayan kullanıcı gibi, TikTok videolarınızın viral olma hayalinizden asla vazgeçmeyin. Bu Twitter sayfasındaki makalelerde TikTok'ta beğeni almanın diğer yollarını okuyabilirsiniz.

TikTok hesabınızı büyütmek biraz çaba sarf etmenizi gerektirebilir. Ancak doğru adımları izleyerek TikTok beğenilerinizi kolayca artırabilirsiniz. Mümkün olduğunca hızlı, birden fazla beğeni almanın kimi garanti yollarını paylaştık. Size düşen şimdi bu adımları atmaya başlamak olacaktır.

Gelecekteki TikTok trendleri hakkında da bilgi sahibi olmak için bizi takip edebilirsiniz. Sizler için en doğru TikTok takipçi ve beğeni artırma yöntemlerini araştırmaya ve incelemeye devam edeceğiz.

Gelecekteki TikTok trendlerine uyum sağlamak, takipçilerinizi artırmanıza yardımcı olur.