Klasiktir...
Bayram hediyesi bekler, sevenler böylesi günlerde.
Eve boş döndüler…
Bayram havası ortamı yumuşatmış, birbirini kırmamak çabasındaydı oyunun yapısı.
Böylece boşa geçti dakikalar.
Geçen haftadan farklı olarak Halil İbrahim Pekşen on birde yerini almıştı.
Durgun geçen dakikalarda Tiago defansın içine daldığında uyutmuştu Samsunspor defansını. Kaleci Furkan da eşlik edince bu duruma öne geçti Adanaspor.
Galibiyet beklentisi fazla olan taraftar kesimi az da olsa sayısal olarak, teşvik yapmaya devam etti takımına.
Fakat orta saha oyuncu yapısı nedeniyle defanstan uzun çıkan toplar pozisyon kısırlığına yol açıyordu.
Pas yapıldığı anlardan bir bölümünde Halil İbrahim’in sağdan getirdiği topu gole çeviren Mbilla eşitliği sağladığı andan itibaren seyircinin galibiyet beklentisi daha fazla artmaya başladı.
Neden olmasın ?
Geride kalan yaklaşık yetmiş dakika daha vardı.
Adanaspor, sadece gol umudunu Tiago ve Ergin Keleş üzerine kurmuş ama rakip öncelikli bir puanı düşünen kafa yapısı nedeniyle kalabalık gelemiyordu Samsunspor’un üzerine.
Rakip oyuncular deplasmanda vakit çalmanın nasıl olduğunu da hakemin gözüne baka baka gösteriyordu.
Tempoyu maç boyunca artıramayan Samsunspor, rakibin bir kişi eksik kalmasıyla son dakikalarda şişirme toplarla gol arasa da başarılı olamadı.
Uzatma dakikalarına bel bağlayan ev sahibi boşa geçen dakikaların hesabını yapmakta geç kaldığının farkına vardığında maç bitmiş ve bir puana razı olmuştu.
Evinde önemli iki puanı kaybeden Samsunspor, maçın her dakikasının ne kadar önemli olduğunu anlamıştır umarım. Bu maçın daha geniş yorumlarını salı akşamı Haberaks TV de saat 22.00 de başlayacak olan Sporaksiyon programımızda yapacağız.