Sözcü, Türkiye'den gelen tepkilere yanıt verirken, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler için 'Böyle sıkı bağlar, görüşlerdeki farklılıkların üstesinden gelebilir' dedi.

Almanya'da yaşayan 3 milyona yakın Türk olduğunu söyleyen Seibert, Türk vatandaşlarına da 'Siz bizim ülkemizin parçası olmaya devam edeceksiniz' diyerek mesaj verdi.

Türkiye ile Ermenistan arasında bir diyaloğun ve siyasi ilişkilerin olması için de çaba harcadıklarını ifade eden Seibert, 'Geçmişte Türk tarafının bu konuda bazı girişimleri olmuştu. Yine de tarafları, girişimlerini yoğunlaştırmaya çağırıyoruz. Örneğin, Türkiye'nin önerdiği bir tarih komisyonunun kurulması gibi. Biz bunu, bize açık olan tüm kanallar vasıtasıyla her zaman gündeme getirmeye devam edeceğiz.' şeklinde konuştu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Chebli ise, 'Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkiler çok sıkı ve derin. Almanya'da yaşayan binlerce Türk asıllı var. Hatta Türkiye dışındaki en büyük Türk halk topluluğunu oluşturuyor. Bu sıkı ve dostane ağdan dolayı ilişkilerin daha da olumsuz yönde etkilenmemesini ümit ediyoruz. İlişkilerimiz o kadar sıkı ki, bunların sarsılmasını beklemiyoruz.' dedi.