CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, İl Yönetim Kurulu üyeleri Filiz Öztopal, Alican Akdağ, Mustafa Güngöre ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Çakır'la Cumhuriyet Kadınları Derneği Samsun Şubesi'ni ziyaret etti.

Şube Başkanı Sakine Baykan ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Akcagöz, dernek çalışmaları hakkında bilgi alıp, parti çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz: Siz engelliyseniz yönetenler ne?

KADIN KURTULURSA MEMLEKET KURTULUR
Akcagöz, "Kadınların kurtuluşu, memleketin kurtuluşu anlamına geliyor. Mustafa Kemal de bunu gören, dünyanın en büyük devrimcisidir. AKP, kadınları köleleştirmek suretiyle toplumu teslim almaya çalışıyor. Kadınların maruz kaldığı şiddet olaylarının sayısı, her geçen gün artıyor. Bunların önünün alınması için Akp'nin sosyal bir politika ortaya koyamadığını görüyoruz. Daha geçenlerde, Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu bir kadın bakanın, İslamcı bir vakfı nasıl sahiplendiğine şahit olduk. Halbuki, iddialar yenilir yutulur gibi değildi. Çocukların cinsel istismarı olayını, ellerinden gelse örtbas edeceklerdi. Ancak kamuoyunun direnci, büyük bir tepki yumağı haline gelince, bunda başarılı olamadılar" diye konuştu.

KIYMETİNİ BİLMELİ
Türk kadınına, Cumhuriyet'le birlikte özgür bir birey olma hakkının tanındığını ifade eden Tufan Akcagöz açıklamalarını şöyle sürdürdü: " Kadınlarımız bunun farkında olmalı ve çağdaş Cumhuriyet'in kıymetini bilmelidir. Özgürlükler ve demokratik kazanımlar, kolay elde edilir şeyler değildir. Ortadoğu coğrafyasındaki duruma bakın, şayet o coğrafyada kadına verilen değer sizi tatmin ediyorsa, Türkiye'de onlar gibi düşünen siyasi organizasyonların peşine düşün. Yok eğer kadının o bölgelerde nasıl ikinci sınıf insan muamelesi gördüğüne vakıfsanız, savunacağımız değer, Cumhuriyet felsefesidir. Bu anlamda yürüttüğü faaliyetten dolayı Cumhuriyet Kadınları Derneği'ni kutluyorum."