TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bazı meslek gruplarında özel hizmet tazminatı artışlarının gündeme gelmesi üzerine, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, parti grubu adına önerge verdiklerini açıkladı.

Usta, verdikleri önergeyle bütün devlet memurlarının maaşlarının düzeltilmesi amacıyla özel hizmet tazminatlarının 21 puan artırılması için Plan ve Bütçe Komisyonunda çaba gösterdiklerini belirtti ve verdikleri önergenin AK Parti'li komisyon üyeleri tarafından reddedildiğini ifade etti.

Usta, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na verdikleri ikinci önergeyle Eğitim, Araştırma Planlama ve Koordinasyon, Din Hizmetleri ve Sivil Savunma Uzmanları ile diğer denetmen ve uzmanların özel hizmet oranlarının artırılmasını amaçladıklarını; bu önergenin de AK Partililer tarafından reddedildiğini dile getirdi.

YOLSUZLUĞA YOL AÇAR
Usta, TBMM Genel Kurulu'nda Sayıştay denetim yetkisinin sınırlandırılmasının sakıncaları ve Dünya Ticaret Örgütü Anlaşması üzerine MHP Grubu adına yaptığı konuşmada ise "AKP'nin Sayıştay yetkisini sınırlandırılması, yolsuzluklara yol açacaktır. Dürüst olanlar, denetimden kaçınmaması gerekir" dedi.

Usta, Türkiye'nin dış ticaret açıklarının ekonomi üzerinde yarattığı sıkıntıları anlatarak, Türkiye'nin büyüme performansının emsal ülkelerle karşılaştırıldığında çok kötü durumda olduğunu ifade etti.