MHP İlkadım İlçe Başkanı Ali Korkmaz, 15 Temmuz'dan sonra yaşanan OHAL döneminde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler'in (KHK) soğuk kanlılık ve bilim eşliğinde yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

YASAL METİNLER DEĞİL
KHK'ların yasal metinlerden ziyade 15 Temmuz'da yaşanan kalkışma hareketine bir refleks metinleri olduğunu kaydeden Korkmaz, ''Bir hukukçu olarak KHK'ları yasal metinler olarak değerlendirmiyorum. Bu metinlerin hukukla izah edilebilir bir yanı yok, tamamen o anki yapılan harekete karşı devletin kendisini korumaya yönelik hareketi. İçeriğindeki toplu ihraçlar yeniden soğuk kanlılıkla ve bilimle gözden geçirilmeli. Bir insanın hakkında ceza mahkemeleri tarafından terör örgütü üyesi kararı kesinleşmedikçe, kişiler terör örgütüne destek olmak nedeniyle mesleklerinden ihraç edilmemeli. En azından ceza mahkemelerinin kararı beklenmeli'' ifadelerini kullandı.

İNSANLAR ZİYAN EDİLMEMELİ
KHK'den doğan mağduriyetlerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşınması durumunda ilerleyen dönemlerde Türkiye'nin ciddi tazminatlar ödeyebileceğini söyleyen Korkmaz, ''Ama bundan önce biz kendi insanımızı ziyan etmemek açısından dikkatli davranmalıyız. Neticede adı geçen örgüt bu ülkeyi yöneten, sorumululuk ve mevki insanları da aldatabilmiş. Bu aldanma ve pişman olma hakkının sıradan insanlara tanınması gerekir. Ayrıca çoğu okumuş ve bu ülkenin parasıyla yetişmiş insanlar, bu kişilerin ziyan edilmemesi ve devlete yeniden kazadırılması gerekli'' dedi.

Zerrin SOMUNCU