Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, referandum sürecinde Türkiye'de toplumun kutuplaşmasının önüne geçilmesi için siyasi parti liderlerinin alacağı tavrın çok önemli olduğunu söyledi.

BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR
Kutuplaşmadan herkesin kaçınması gerektiğini kaydeden Usta, ''En tepeden, bütün siyasi partilerin genel başkanlarının da çok dikkatli olması lazım. Kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı dilden sakınmak gerekiyor. Üst taraf dikkat ederse, altta daha iyi olur işler. Üstte iş çok streslenirse, artarak aşağıda devam ediyor. Bu durum tamamen liderlerin alacağı tavırla alakalı. Türkiye'nin bunların tam tersine birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Ülke zaten birçok konuda kutuplaşmış ve gerginlik had safhada. İlave gerginliğe neden olacak durumlardan kaçınılması lazım'' diye konuştu.

BUGÜNE GÖRE
SERT SÜREÇ OLACAK
Toplumun önde gelen isimleri daha dikkatli olmasıyla seçimlerin demokratik olgunlukta tamamlanabileceğini ifade eden Usta, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Evet veya hayır ne çıkarsa, ülke için hayırlı olsun denecektir. Bunu bir ölüm kalım meselesi olarak görmemek lazım. Olgunluk içerisinde hareket edilirse, bu tüm halka yansıyacaktır. Ama tabii bugünküne göre işler daha da sertleşmeye gidecek. Ama dikkatli olunursa çok problem olarak çözülür. Emniyet güçlerininin de bazı şehirlerimizde gördüğümüz üzere, şiddet kullananlara göz açtırmaması lazım. Bu da hükümetin görevi, gereken tedbirleri almalı.''

Zerrin SOMUNCU